Frissen Zalából

2021.10.02. 07:00

Két ágazati képzőközpont kialakítását kezdték el Kanizsán

Két ágazati képzőközpont kialakítását kezdte meg a Nagykanizsai Szakképzési Centrum. Az elektronika és elektrotechnika, illetve az informatika és távközlés ágazat infrastrukturális és eszközfejlesztéséhez közel 280 millió forintos támogatást kapott az intézmény.

Pásztor András

Bene Csaba, Cseresnyés Péter és Anda Zolt

Fotó: Gergely Szilárd

Erről Cseresnyés Péter államtitkár, Bene Csaba kancellár és Anda Zoltán főigazgató számolt be tegnap sajtótájékoztatón. Cseresnyés Péter elmondta: az ágazati képzőközpontok azért jöttek létre, hogy egy adott térség speciális igényeire alapozva, cégekkel és vállalkozásokkal összefogva valósítsák meg az új szakképzési struktúrát, a duális képzést.

Bene Csaba, Cseresnyés Péter és Anda Zolt
Fotó: Gergely Szilárd

Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellára hozzátette: az elnyert pályázati támogatásból az elektronika és elektrotechnika ágazat fejlesztéséhez két tanműhelyt – egy erősáramú és egy gyengeáramú oktatóbázist – alakítanak ki a Cserháti-tagintézményben, illetve közel 122 millió forint értékben eszközbeszerzésre is sor kerül. Az informatika és távközlés ágazatban szintén jelentős, mintegy 30 millió forint értékű eszközbeszerzésre kerül sor.

Anda Zoltán főigazgató a tegnapi sajtótájékoztatón jelezte: a projekt keretében egy nonprofit kft.-t is létrehoznak, melybe a szakképzési centrum mellett helyi és környékbeli cégeket vonnak be, így a diákok valóban gyakorlatorientált képzésekben vehetnek részt, hiszen szakmai gyakorlatukat a vállalkozásoknál tölthetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában