Frissen Zalából

2021.10.25. 10:00

Idén is megtisztították a temetői hadisírokat Nagykanizsán

Közös összefogásnak köszönhetően immár hagyományosan hivatásos és tartalékos katonák, hagyományőrző honvédek és önkéntes fiatalok takarítottak nemrégiben a Tripammer utcai köztemetőben az első világháború katona halottjainak parcellájában.

Benedek Bálint

A fiatalok szorgalmasan dolgoztak a hadisírok között

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A munkálatokat a közelgő halottak napja alkalmából a Magyar Honvédség Katonaigazgatás és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 20-as Hadkiegészítő és Toborzó Iroda munkatársai, a 48-as Területvédelmi Zászlóalj önkéntes tartalékos katonái, valamint a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Zalai Szervezetének tagjai végezték el, de a munkát vállalták a Zsigmondy-technikum ifjú kadétjai is. A hadisírok takarítását Gyemi Tamás hadnagy, a zalaegerszegi iroda megyei hadisírgondozó szaktisztje irányította. A népes csapat tagjai lombseprűkkel és gereblyékkel kitakarították a parcellákat és egyenként megtisztították a katonák tiszteletére emelt 1025 síremlékeket. Ezt követően megemlékezést tartottak a parcella közepén álló obeliszknél.

A fiatalok szorgalmasan dolgoztak a hadisírok között
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Druskóczi István, a hagyományőrző szervezet vezetője elmondta: fontosnak tartják a hősök előtti tiszteletadást, melynek része a takarítás is. A fiatalok számára pedig interaktív előadást tartottak az első világégés hőseiről.

A Zsigmondy-technikum rendészeti ágazat oktatója, Csermák Tamás hozzátette: tizenkét fiatal, a honvéd kadét programjuk tagjai önként vállalták a munkát, mely a közösségi szolgálatukat is gyarapítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában