Frissen Zalából

2021.10.08. 14:00

Folytatódott a látásfogyatékosok vetélkedősorozata Zalaegerszegen

„Kiről szól Keresztury Dezső Nehéz méltóság című drámája?” „Sorolj fel öt intézményt, amely a nevét viseli!” – ilyen, nem éppen könnyű feladatokat kellett megoldaniuk a csapatoknak a József Attila könyvtárban nemrég lezajlott vetélkedőn.

Fincza Zsuzsa

Az előtérben a későbbi győztes ajkai csapat Fotó: Fincza Zsuzsa

A Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesülete folytatta sorozatát, amit zalai, szombathelyi és ajkai sorstársaik bevonásával indított. A vetélkedők során mindig megyénk egy-egy híres szülötte kerül terítékre, így Deák Ferenc és Csány László után most Keresztury Dezső munkásságán volt a sor.

Az előtérben a későbbi győztes ajkai csapat
Fotó: Fincza Zsuzsa

A vetélkedőt megelőzte egy látogatás a megyeszékhelyi Keresztury Házba, de Choma Balázs, a házigazda egyesület elnöke megjegyezte: a versenyzőiknek nem volt egyszerű a felkészülés, hiszen vannak közöttük teljesen vakok, s többnyire erősen látásfogyatékosok, gyengénlátók.

A rendezvényt támogatta a zalaegerszegi Lions Club, de a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, a József Attila városi tagkönyvtár és a Keresztury VMK is segített. A tervek szerint legközelebb a szobrász Kisfaludi Strobl Zsigmond élete lesz a téma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában