Frissen Zalából

2021.09.28. 07:00

Zalaapáti ifjú polgárait köszöntötték

Átadták a Zalaapáti ifjú polgára program okleveleit és a pénzügyi támogatást azoknak a családoknak, amelyek sarjai óvodába vagy iskolába léptek a településen.

Péter B. Árpád

Ezúttal 14 helyben lakó elsős kapta meg az oklevelet és a pénzügyi támogatást, jobbra hátul Vincze Tibor

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

A Zalaapáti ifjú polgára program a 8. osztály befejezéséig összességében 100 ezer forinttal támogatja a helyben lakó és intézményt választó gyerekek családját: 40 ezer forint jár születéskor, 20 az óvodába, 30 az iskolába lépéskor, s 10 ezer forint a ballagási ajándék.

Ezúttal 14 helyben lakó elsős kapta meg az oklevelet és a pénzügyi támogatást, jobbra hátul Vincze Tibor
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Most 14 helyben lakó elsős, illetve 10 kiscsoportos gyermek kapott emléklapot és a korosztálynak megfelelő pénzügyi támogatást a községháza dísztermében.

– Zalaapáti legszebb és legértékesebb „virágcsokrát” fogadhattuk a hivatalban – fogalmazott Vincze Tibor polgármester az ünnepséget követően. – Ők azok, akik ifjú társaikkal együtt községünk reményteljes jövőjét biztosítják. Az utóbbi időben azt tapasztaljuk, hogy Zalaapáti egyre kedveltebb lakóhelyként, és reméljük, ez a megbecsülés is hozzájárul ahhoz, hogy a családoknak még inkább jó legyen itt élni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában