Frissen Zalából

2021.09.09. 12:09

Változás a parkolásban: mostantól tilos lesz megállni Hévízen az Attila utcában

Szakaszosan megállási tilalmat rendeltek el az Attila utcában, mert az ott parkoló autók rendre közlekedési fennakadásokat okoztak. Az önkormányzat végleges megoldást is keres.

Péter B. Árpád

Az Attila utcától csupán néhány lépésnyire van a parkoló, amire tábla is felhívja a figyelmet

Ismét terítékre került az Attila utca forgalmi rendje a hévízi képviselő-testület legutóbbi ülésen, miután többen kérték az önkormányzattól, hogy próbálja orvosolnia helyzetet. Az egyeztetések után a testület úgy döntött: az Attila utca nyugati oldalán szakaszosan megállási tilalmat vezet be, így biztosítva az akadálytalan közlekedést.

Papp Gábor polgármester kezdeményezte, hogy újabb lakossági, hatósági és szakmai konzultáció után találjanak hosszú távú megoldást az Attila és a Kodály Zoltán utca forgalmi, valamint parkolási rendjére. Erre hamarosan alternatívákat dolgoznak ki, amelyekről később dönthet a testület.

Az Attila utca rendjét „Megállni tilos”-táblákkal biztosítják. Fotók: Péter B. Árpád

A képviselők elfogadta a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. első félévi gazdálkodásáról szóló beszámolót, kiemelve, hogy ebben a nehéz időszakban is jól teljesített a cég, amely számos elnyert pályázattal hozzájárult saját működési költségeihez. Hasonlóképpen jóváhagyták a Hévízi Televízió első hat hónapját értékelő előterjesztését is.

Az ülés napirendjén szerepelt a Hévízi Sportkör és a Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény tavalyi évről szóló összegzése is, utóbbi kapcsán Papp Gábor méltatta a szociális szférában dolgozók járványhelyzet alatt tanúsított helytállását.

Elhangzott: még az idén megnyithat a hulladékudvar a Gamesz telephelyén, használatának részleteiről később döntenek. Tárgyalt a testület arról a tervről is, hogy a Fontana Filmszínház üzemeltetését a HÉVÜZ Kft. vegye át. A most a művelődési központ égisze alatt működő intézmény „átcsoportosítása” ügyében gazdasági és szakmai szempontokat vizsgált a grémium, s végül nem határozott a kérdésben.

Az Attila utcától csupán néhány lépésnyire van a parkoló, amire tábla is felhívja a figyelmet

A képviselők döntöttek dr. Szendrődi Miklós háziorvos tartós helyettesítéséről, valamint dr. Mikolás Andor rendelési idejének módosításáról is.

Fotók: Péter B. Árpád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában