Frissen Zalából

2021.09.03. 17:00

Több mint száz idős vett részt a dötki versenyen

Több mint százan vettek részt az Életet az Éveknek zalai szervezete által rendezett tájékozódási és turisztikai versenyen.

Jóna István

A Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület tagjai a túra egyik állomásán

Forrás: Zalai Hírlap

A nyugdíjas közösségeknek rendezett program elsődleges célja a tartalmas kikapcsolódás és a közösségépítés volt. A rendezvény helyszínéül Dötköt és a falu környékét választották.

A Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület tagjai a túra egyik állomásán
Fotó: Zalai Hírlap

A pakodi és a dötki nyugdíjasklub közösen vállalta a házigazda szerepét.

– A tájékozódási és turisztikai versenyre összesen tizenöt csapat nevezett – adott tájékoztatást lapunknak dr. Kocsis Gyula, a szervezet Zala megyei elnöke.

Az ötfős csapatok főleg a megye nyugdíjas közösségei­ből érkeztek, de jöttek Ajkáról és Halimbáról is. A résztvevőkre 8,6 kilométeres túra várt, és közben öt állomáson kellett feladatokat megolda­niuk. A témakörök között szerepelt ökológiai, szőlészeti, borászati, s feltettek turizmushoz, földrajzhoz, valamint a zalabéri Szent Antal-kápolna történetéhez kapcsolódó kérdéseket is.

A program vidám hangulatban telt, a résztvevők ízletes ebédet kaptak és finom borokat kóstolhattak. A versenyt a zalaegerszegi Nyugdíjas Pedagógus Klub második csapata nyerte, a második és harmadik helyen a csesztregi Korhatártalan Klub első és második csapata végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában