Frissen Zalából

2021.09.27. 13:00

Pontokat szereztek a zalai atléták Kaposváron

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület szervezésében rendezték meg szeptember 23-án az idei év első pontszerző bajnokságát, a BM OKF Országos Atlétika Bajnokságot. A versenynek immáron tizenegyedik alkalommal Kaposvár adott helyszínt, ahol tizenkilenc csapat csaknem kétszázötven versenyzője várta, hogy eldördüljön a startpisztoly.

Zala megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A rendezvényt Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg, örömét fejezve ki, hogy Kaposvár igazi sportünnepnek adhat újra otthont.

A Kaposvár Aréna Sportközpontban az ország legjobbjai az elmúlt évekhez hasonlóan a már jól ismert versenyszámokban mérhették össze erejüket: 100, 400 és 1500 méteres síkfutásban, távolugrásban, súlylökésben és gránáthajításban. Az atlétikai versenyszámok az indulók részéről komoly erőfeszítést és kitartást igényeltek. Valamennyi versenyző derekasan küzdött minden egyes másodpercért és minden egyes centiméterért, hogy értékes pontokkal térhessen haza.

A csapatok közül Borsod-Abaúj-Zemplén megye hódította el a legeredményesebb csapatnak járó kupát a főváros és Csongrád-Csanád megye előtt. A dobogóról éppen csak lemaradt Somogy megye egysége, őket pedig Pest megye és Heves megye követte a sorban.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a megmérettetésen több zalai tűzoltó atléta is képviselte, akik szép eredményekkel térhettek haza. A 4x400 méteres váltófutás csapata (Szemán Gergely, Faragó Géza, Sipos György, Cseresznyés Dániel) az előkelő negyedik helyen ért célba. Távolugrásban Molnár Erik tűzoltó hadnagy hatodik lett, 1500 méteres síkfutásban pedig Szabados Gergely tűzoltó százados a 35 év felettiek kategóriájában a tizedik lett.

Rajtuk kívül 100 és 400 méteres síkfutásban, kézigránát-hajításban és súlylökésben tették próbára erejüket a zalaiak. A csapat tagjai voltak még: Németh Ádám György, Szokoli Szabolcs, Bajusz Dániel.

A sportolóknak gratulálunk és további szép eredményeket kívánunk nekik!

Forrás: Zala megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában