Frissen Zalából

2021.09.24. 17:11

Pénteken zárult a biztonság hete programsorozat Zalaegerszegen

Minden a biztonságról szólt azon a péntek délelőtti rendezvényen, amelynek a megyeszékhelyen a városi sportcsarnok előtti tér adott helyet.

Arany Gábor

20210924 Zalaegerszeg Biztonság hete rendőrségi program Zalai Hírlap ZH Katona Tibor KT

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A biztonság hete elnevezésű programot 2017-ben szervezte meg először az Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége azzal a céllal, hogy az iskolás korosztálynak játékos formában mutassák meg, miként kell biztonságosan közlekedni. A rendezvénynek pedig azért választották az iskolakezdés hónapját, mert szeptember 20. az UNICEF kezdeményezésére 1954 óta a gyermekek világnapja, ráadásul 1993 óta osztrák javaslat alapján biztosítási világnapként is számon tartják. Mindezt Horváth László rendőr alezredes, a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára mondta el érdeklődésünkre.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A biztonság hete zárónapján, pénteken délelőtt a város általános és középiskolás diákjait invitálták a sportcsarnok előtti térre, ahol programok sora várta a fiatalokat. A polgárőrség kerékpáros ügyességi pályát állított fel, a MABISZ standjánál egyebek mellett a kerékpárosokat védő biztonsági eszközöket lehetett megtekinteni. A vöröskeresztesek az elsősegélynyújtás, az újraélesztés fogásait mutatták be. A tűzoltóság standján nemcsak az eszközökkel ismerkedhettek a gyerekek, átélhették azt is, milyen nehéz tájékozódni a füsttel telített helyiségben. Ezen kívül részegszemüveg, különleges kerékpárok, érdekes lábhajtású járművek tették próbára ügyességüket.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A nap jelképét, a nullát formáló kezet is felmutatták, amivel azt az óhajt kívánták kifejezni, hogy ezen a napon ne követeljen áldozatot a közlekedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában