Frissen Zalából

2021.09.13. 07:00

Nívós szüreti fesztivált tartottak Becsehelyen

Látványos felvonulással kezdődött tegnap a 16. alkalommal megtartott becsehelyi szüret, mely bor­utca nyitásával és gazdag kulturális programmal folytatódott.

Benedek Bálint

A Kerka Táncegyüttes tagjai színes műsort mutattak be

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Kerékpárokról, traktorokról és feldíszített teherautók platóiról mosolygósan, integetve köszöntötték a szüreti mulatság résztvevői az utcákon ünneplőket. A népdalkörök és a Kerka Táncegyüttes tagjai a település polai részénél található boltnál szálltak le a kocsiról, s nívós műsorral szórakoztatták a közönséget. A járókelőknek közben friss mustot szolgáltak fel, és persze néhányan borral is koccintottak, bízva a jó termés­ben.

A Kerka Táncegyüttes tagjai színes műsort mutattak be
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Lehetett látni az arcokon, mennyire hiányzott a lakosságnak ez a közösségi esemény – fogalmazott a helyszínen Németh Géza polgármester. – A koronavírus-járvány miatt tavaly elhalasztottuk a programot, de az idén Rúzsa Magdi lép fel, hiszen a lakosság megérdemli, hogy nívós műsort hallhasson.

A szüretről szólva a településvezető hozzátette: sok hegyháton már nekiláttak a gazdák a korai érésű fajták – zenit, cserszegi fűszeres – leszedésének, ám nem lehetnek teljesen elégedettek. Méghozzá azért, mert rendkívül komoly aszály sújtotta a környékbeli településeket, a csapadékhiány pedig jól látszik a szőlőszemeken.

Abban reménykednek mégis, hogy a napsütéses időjárás a minőségben kárpótolja a szőlő­birtokosokat, s a követ­kező hetekben még biztosan sokan töltik a hétvégét a szőlőtőkék között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában