Frissen Zalából

2021.09.09. 10:00

Mustra – borfolyam: Csütörtökön kezdődik az új rendezvény Zalaegerszegen

A Mustra Borfolyam című rendezvény hat vendéglátóhely összefogásából született meg.

zaol.hu

A Gasztronómia és a borkultúra népszerűsítése a célja annak az új kezdeményezésnek, amely a szeptember 9-11-i napokra kínál változatos programokat Zalaegerszegen.

Hat különböző vendéglátóhely fogott össze, akik csütörtöktől szombatig különleges programokkal várják az érdeklődőket. A helyszíneken 17 órától többek között Balaton-felvidéki, szekszárdi, móri, mádi, egri és zalai borászokkal is lehet találkozni, akik a vendégeket a különböző szőlőfajtákkal szeretnék megismertetni, a minőségi borfogyasztást népszerűsíteni.

A minőségi borok és ételek mellé minőségi zenéket is kínálnak a vendéglátó egységek: 19 órától jazz, cigányzene, akusztikus rockzene és salsa is színesíti a programot.

A borfolyamban a Díszpinty, a Spájz, a Pedro, a Contrast, a Pampetrics borkereskedés és a 4 Seasons koktélbár vesz részt.

A 4 Seasons Cafe & Cocktail Bar vezetője, Krajczár Roland megkeresésünkre elmondta: – Nagyon örültem a felkérésnek, természetesen azonnal igen volt a válaszom. Minden összefogás jellegű kezdeményezést támogatok, ami összetartja Zalaegerszeg vendéglátó közösségét. A vírus miatt sajnos nem volt annyi rendezvény az elmúlt évben, a mostani azonban rendkívül színes és minőségi programokat kínál az érdeklődőknek.

A 4 Seasons koktélbár is színes programokkal várja a hétvégén az érdeklődőket. Fotó: zaol.hu

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott fesztivál szlogenje csupán annyi: Menj egy kört, kérj egy kört! Vagyis az egyes helyszínek között bátran kalandozhatnak a résztvevők; ha kedvük tartja sétálhatnak, de a 12 fős bor-bike is a látogatók rendelkezésére áll.

A borfolyamhoz tartozik egy térkép, mely pecsételőfüzetként funkcionál, az egyes helyszínek ugyanis pecsételőállomások is. A füzetet a rendezvény végén lehet leadni, a beküldők pedig sorsoláson vesznek részt – írja Balaicz Zoltán polgármester " target="_blank" rel="noopener noreferrer">facebook oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában