Frissen Zalából

2021.09.16. 13:00

Murakeresztúr vezetésének célja, hogy még élhetőbbé tegyék a községet

A Magyar Falu Program támogatásával építenek új játszóteret a Mura menti horvát ajkú településen.

Horváth-Balogh Attila

A kivitelező szakemberei most a játékokat építik össze és rögzítik

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Polgár Róbert polgármester elmondta: a településvezetés küldetése megválasztásuk óta az, hogy a gyermekes családok számára élhetőbbé tegyék a községet.

– Ezért tavaly és idén is pályáztunk a Magyar Falu Programban egy új, modern és biztonságos játszótér építésére. Tavaly nem sikerült nyernünk, idén viszont igen – bocsátotta előre a polgármester. – Ennek köszönhetően egy olyan helyen, a József Attila és az Arany János utca kereszteződésében található parkban építhetjük meg a játszóteret, ahol régebben is volt, de pár évvel ezelőtt el kellett bontani. Nagyon fontos ez a beruházás, mert a település ezen részén sok gyermek él. Szeretnék köszönetet mondani Cseresnyés Péter államtitkárnak, ország­gyűlési képviselőnknek és a magyar kormánynak, hogy lehetővé tette számunkra e fejlesztés megvalósítását; illetve a munkatársaimnak, különösen Zavarkó József alpolgármesternek, aki a pályázat előkészítését végezte.

A kivitelező szakemberei most a játékokat építik össze és rögzítik
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Polgár Róbert azt is elmondta: a játszótérépítéshez közel 5 millió forintot nyertek. A játszótér alapjának kialakítását önerőből végezte el az önkormányzat, a szegélyezéshez pedig társadalmi munkát hirdetnek (melyben a képviselők is részt vesznek), így az elnyert támogatást teljes egészében játékok beszerzésére tudják fordítani.

– A kivitelező most helyezi ki a területre és betonozza a játszóelemeket – lesz hinta, mászóka, libikóka és még sok más, biztonságos és modern játék. Amikor a szakemberek ezzel a munkával végeznek, akkor jövünk mi és barátságossá, komfortossá tesszük a játszóteret – folytatta a településvezető. – Az eséscsillapító felületet gyöngykavics felhasználásával alakítjuk ki, amit felajánlásból kapunk, a szülőkre gondolva pedig padokat helyezünk el. Mindent összevetve azt mondhatjuk: az új komplexum eszmei értéke eléri a 6,5-7 millió forintot. A gyerekek várhatóan még az ősz folyamán birtokba vehetik a játszóteret.

A polgármester arról is beszélt: orvosi eszközökre szintén nyertek támogatást, a Belügyminisztérium pályázati kiírásán pedig járdafelújításhoz sikerült forrást szerezniük, melyből a Petőfi utcai járdaszakasz újulhat meg még az idén. A közeli tervek közt szerepel egy korszerű buszforduló kialakítása a kollátszegi településrészen, valamint két buszmegálló építése és a Deák utca teljes rekonstrukciója. Utóbbi beruházás kivitelezése várhatóan a közeljövőben elindulhat.

Polgár Róberttől végül azt is megtudtuk, hogy a jövő hétvégén, szeptember 25-én rendezik meg a falunapjukat, mely remélhetőleg kellemes kikapcsolódást jelent majd a község mostani és innét elszármazott lakóinak is, akiket szeretettel várnak haza a tartalmas programokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában