Lenti

2021.09.16. 13:00

Lezárult a foglalkoztatás elősegítését célzó paktumprojekt

Konferencián számoltak be az együttműködő partnerek az Innovatív foglalkoztatási együttműködés a zalaegerszegi és lenti járásban című paktum eredményeiről.

Korosa Titanilla

A projekt célja a gazdaságfejlesztés volt, valamint a foglalkoztatás elősegítése érdekében a fenntartható foglalkoztatási együttműködés kialakítása és működtetése a két térségben. Elsődlegesen a hátrányos helyzetű álláskeresőket szólították meg a 48 hónapos program során. Ez idő alatt megtörtént a partnerségi hálózat kialakítása, sikerült bevonni a munkaerőpiaci szolgáltatásokba 211 hátrányos helyzetű álláskeresőt, képzésbe helyezni 25 főt. Támogatták 103 személy elhelyezkedését, közülük 16-an önfoglalkoztatóvá váltak. Mentori szolgáltatásban 71 fő részesült, 41 cég vette igénybe a vállalati tanácsadást, 20 önkormányzat és 58 vállalkozás vett részt a befektetésösztönzési felmérésben, 16 önkormányzat, 13 vállalat, 18 helyi termelő és 2 egyéb szervezet pedig befektetésösztönzési tanácsadásban részesült.

Az innovatív foglalkoztatási paktum költségvetése mintegy 300 millió forint volt, önerő nem kellett hozzá.

A zárókonferencián a foglalkoztatás megyei helyzetéről is szó volt. Zala megyében most 4 százalék körüli a munkanélküliségi ráta, a nyilvántartott álláskeresők száma augusztusban 6644 fő volt, ebből 2026 a zalaegerszegi és 390 fő a lenti járásban.

A konferencia végén Horváth László, Lenti polgármestere számolt be a városban megvalósult és zajló fejlesztésekről és a tervekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában