Frissen Zalából

2021.09.03. 15:00

Közösségi munkával bővítik a zalabaksai ravatalozó előterét

Nem volt elég hely a gyászszertartások megrendezéséhez a helyi köztemető ravatalozójának előterében, mely problémát új előtető kialakításával próbálják orvosolni. A munkálatok ezekben a napokban, közösségi ­összefogással zajlanak.

Gyuricza Ferenc

Készül a zalabaksai ravatalozó előteteje. A képen Sohár László, Horváth Ottó és Sohár Gábor

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Horváth Ottó, a település polgármestere elmondta, ebben a formában tudják a legkisebb anyagi ráfordítással megoldani az előtető kialakítását. Az önkormányzat megvásárolta a szükséges anyagot, a faluban élő szakemberek – Sohár László és Sohár Gábor, valamint Kámán Lajos, aki egyben önkormányzati képviselő is – pedig elkészítették a fém tartószerkezetet, illetve felhelyezték a lemezborítást.

Készül a zalabaksai ravatalozó előteteje. A képen Sohár László, Horváth Ottó és Sohár Gábor
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Azt gondoljuk, ezzel méltóbb körülményeket tudunk biztosítani a gyászszertartásokhoz – folytatta a polgármester. – Szükség lesz továbbá a ravatalozó ereszcsatornáinak cseréjére, amit hasonló módon, szintén közösségi munkával szeretnénk megoldani. Emellett vannak további terveink is, temetői járda kialakítására pályáztunk a Leader-alaphoz, ennek elbírálását már nagyon várjuk, mint ahogy a Bölcs család kriptáját is szeretnénk felújíttatni. Utóbbihoz a Hadtörténeti Intézet és Múzeum keretein belül működő Katonai Emlékezet és Hadisírgondozó Igazgatóság pénzügyi segítségét kértük, hiszen mintegy 8-10 millió forintos költséggel kell számolnunk. Amíg ez a kérdés megnyugtató módon nem rendeződik, addig állagmegóvási céllal arra is lemezborítást rakatunk.

Horváth Ottó azt is elmondta: a községnek van egy másik temetője is – utóbbi a cupi településrészen található –, ott szintén járda kiépítése, valamint a ravatalozó ereszcsatornával való ellátása lenne a fő feladat, amelyeket ugyancsak közösségi összefogással terveznek elvégezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában