Frissen Zalából

2021.09.16. 08:00

Közel 75 milliárd forintos a zalaegerszegi költségvetés

Közel 75 milliárd forintra emelkedett a város költségvetésének főösszege az új beruházásokkal és fejlesztésekkel, az állami támogatásokkal, hangzott el a Fidesz–KDNP zalaegerszegi szervezetének közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján.

Jóna István

Dr. Káldi Dávid frakcióvezető elmondta, hogy a város közel 10,5 milliárd forint kormányzati támogatásban részesült az északi ipari park közműveinek, közműcsatlakozásainak fejlesztésére. Ebből több mint 8 milliárd forint még idén megérkezik. Elhangzott, hogy a tavalyi iparűzési adóbevétel 4,5 milliárd forint volt, idén várhatóan 3,4 milliárd lesz.

A településszerkezeti terv és építési szabályzat módosítása kapcsán három feladatot említett a képviselő. Elsőként a helyőrségi művelődési otthon felújítását, az épületet állami támogatásból menti meg az önkormányzat. A volt tiszti klub felújítása már elkezdődött, és tervben van az egykori mérlegház visszaépítése is.

A közgyűlés döntött arról, hogy munkásszállás nem létesíthető a városközpontban, az intézményi övezetekben, valamint a nagyvárosi, kisvárosi, kertvárosi és falusias lakóterületeken.

Szilasi Gábor frakcióvezető-helyettes tájékoztatást adott arról, hogy honvédelmi sportközpont épülhet a Munkácsy Mihály Szakkollégium melletti területen, szólt a bölcsődei férőhelyek számának emeléséről és a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában