Frissen Zalából

2021.09.20. 07:00

Kiosztották Egerváron a Tündérkéz nővér és a Gyógyító mosoly orvos díjakat

Jótékonysági nyárbúcsúztató estet rendezett szombaton a várkastályban a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány. Az eseményen a Tündérkéz nővér és Gyógyító mosoly orvos díjakat adták át, valamint az alapítvány két új nagykövetét is köszöntötték.

Jóna István

Az elmúlt években jótékonysági bált szervezett az alapítvány, idén a pandémia miatt úgy döntöttek nyárbúcsúztató estet rendeznek. A vendégeket Dr. Gárdos László, a Zala Megyei Szent Rafael kórház gyermekosztályának osztályvezető főorvosa köszöntötte, aki visszatekintett a gyermekosztály és az alapítvány elmúlt évére, amit a járványhely többszörösen módosított és átírt a tervezetthez képest. Kiemelte, hogy amíg szinte minden leállt az országban addig a gyermekek kórházi ellátása és a koraszülött mentés folyamatosan működött.

 

A rendezvény különleges pillanata volt, amikor átadták a Tündérkéz nővér, és a Gyógyító mosoly orvos ösztöndíjat, ami az értékes munkaerő itthon tartását szolgálja és nem csak erkölcsi elismerést jelent a díjazottaknak. A Tündérkéz díjat három nővér Karakai Klára, Balogh Erzsébet és Gotthárdné Gyalog Anett vehette át, míg a Gyógyító mosoly orvos ösztöndíjat dr. Koncz-Kovács Noémi csecsemő –és gyermekgyógyász szakorvos érdemelte ki. Az idei évtől Lelkes segítő díjat is odaítéltek, amit elsőként Jandóné Tóth Elvira orvosírnok vehetett át. A hivatalos rész zárásaként az alapítvány jószolgálati nagyköveteit, Borbás Marcsi televíziós műsorvezetőt és Bicsák Bencét triatlonistát köszöntötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában