Frissen Zalából

2021.09.12. 11:30

Kétmilliós támogatást kapott a nagykanizsai „Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesület

Egy helyi alapítvány 2 millió forintos támogatásának köszönhetően megújult az „Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesület Ady utcai telepén a karantén épülete.

Benedek Bálint

Skanecz Tamás örül, hogy növekszik a higiénia. A háttérben a kivitelező munkatársa, Takács Szilveszter dolgozik Fotó: Szakony Attila

A menhelyt működtető szervezet elnökségi tagja, Skanecz Tamás érdeklődésünkre elmondta: az utcákról, közterületekről bekerülő kutyák két hétre karanténba kerülnek, ott megfigyelik őket, illetve várják a gazdájuk jelentkezését. Az épület az önkormányzat segítségével készült el hat éve, ám az akkori költségvetés csak a járólapborítás elvégzését tette lehetővé.

– Az állatjóléti és állatvédelmi céllal létrejött Velencei Ferenc Jótékonysági Alapítvány támogatásból pedig a 200 négyzetméteres kennelek csempézése is megtörténhetett – folytatta. – Ennek a megoldásnak nagy előnye, hogy könnyebben takarítható, ezáltal sokkal higiénikusabb elhelyezést biztosít az állatoknak.

Az állatmenhely az elmúlt időszakban egy másik forrásból is támogatáshoz jutott, mely az egyik szupermarkettől érkezett. Az üzletlánc minden évben civil szervezetek és egyesületek támogatására pályázatot ír ki, közülük kiválasztják a három legszimpatikusabbat, végül pedig a vásárlóik döntik el, közülük melyik kapja a legtöbb támogatást. Skanecz Tamás örömmel újságolta: idén az első helyen a kanizsai állatmenhely végzett, s 400 ezer forinttal gazdagodott. A pénznek már megvan a helye: rendezvények, állatvédő tábor lebonyolításának költségeire szánják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában