Frissen Zalából

2021.09.09. 15:00

Javultak a munkaügyi adatok a kelet-zalai foglalkoztatási paktumnak köszönhetően

Több mint kétszáz embernek segített a Keszthelyi és Zalaszentgróti járás foglalkoztatási paktuma, amely három és fél év munka után befejeződött.

Péter B. Árpád

A zárókonferencia résztvevői a Balaton Színházban

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

A kelet-zalai foglalkoztatási paktumban Keszthely önkormányzata, a Zala Megyei Kormányhivatal (ZMK), a keszthelyi városfejlesztő kft. és a Civil a Civilekért Egyesület dolgozott együtt azért, hogy segítse például az alacsonyabb iskolai végzettségűek, a hátrányos helyzetűek, a pályakezdők és az 50 év felettiek elhelyezkedését.

A zárókonferencia résztvevői a Balaton Színházban
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A projekt révén 125-en állhattak munkába, majdnem 100 embert pedig képzéssel és mentori szolgáltatással segítettek. A több mint kétszáz álláskeresőből 106-an bérköltség-támogatást kaptak, 16-an pedig önfoglalkoztatóvá válhattak. Fontos eredmény, hogy az egyéves támogatási-fenntartási ciklus után hat hónappal 67-en még rendelkeztek munkahellyel.

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere, a paktum irányító testületének elnöke tegnap kiemelte, hogy a járvány negatív munkaerőpiaci hatása jelentősen nehezítette a dolgukat, de az eredmények önmagukért beszélnek. Sokaknak segítettek az elhelyezkedésben, összekapcsolva az álláskeresőket a vállalkozásokkal, és a projekt keretében felújítottak egy évek óta kihasználatlan ingatlant, ahová betérhettek a segítséget igénylők.

Deák Ferenc, a ZMK közfoglalkoztatási osztályának vezetője az aktuális helyzettel kapcsolatban kiemelte: Zalában – a tavalyi negatív folyamatok után – mostanra a 2019-es szintre mérséklődött az álláskeresők száma, az Út a munkaerőpiacra, az Ifjúsági garancia és a TOP forrásaiból pedig 650 ember helyezkedhetett el ebben az évben a megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában