Frissen Zalából

2021.09.07. 08:00

In memoriam Boa Sándor (1937–2021)

Türelemmel viselt, hosszú, súlyos betegség után, életének 84. évében elhunyt Boa Sándor.

ZH

A Kerka-menti Kislakoson született, a nagykanizsai Irinyi Dániel Általános Gimnáziumban (ma Batthyány) érettségizett, majd Sopronban és Vancouverben tanult. Erdőmérnöki oklevelét 1962-ben szerezte a Soproni Erdészeti és Faipari Egyetemen. A Zalaerdő nyugalmazott osztályvezető főmérnöke volt, a dél-zalai erdőgazdálkodás területén folytatott szakmai tevékenysége, valamint a helyi közéletben betöltött szerepe elismeréseként két éve kapta meg a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést.

Nagykanizsa 2017-ben ismerte el kitüntetéssel az erdőgazdálkodásban, az idősügyben és a közéletben végzett kiemelkedő munkásságát. Nyugdíjas éveiben is aktív, a városért és annak lakóiért önzetlenül tenni akaró ember volt. Figyelme a kanizsai és zalai idősügyi tanács alelnökeként sem korlátozódott a szenior korosztályra. A jövőt az idősek és a fia­talok közti, generációkon átívelő együttműködésben látta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában