Frissen Zalából

2021.09.17. 15:00

Idén újra sikerült megrendezni a szépkorúak hagyományos köszöntését Baktüttősön

A pandémia miatt tavaly elmaradt a szépkorúak hagyományos köszöntése a településen, így idén még nagyobb érdeklődés mutatkozott a rendezvény iránt. A 365 lakosú falu lakóinak közel ötöde 60 év feletti, őket hívták meg a szombat délutáni ünnepségre.

Gyuricza Ferenc

Béres László (középen) Sipos Ilonával és Varga Józseffel

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Kezdésként Béres László polgármester úgy fogalmazott: a koronavírus „átírta a teljes életvitelünket, hiszen korlátozásokat vezettek be mozgásterünkben”. Elmondta: tavaly tavasszal – köszönhetően az önkéntes karanténoknak is – csupán egy megbetegedés történt a faluban, a második hullámban mintegy 20 személy fertőződött meg komolyabb problémák nélkül, míg a harmadik hullám 20 családot érintett. Itt már voltak súlyosabb esetek, több személy kórházba is került. A polgármester az oltás felvételére buzdította a jelenlévőket, hozzátéve: információi szerint a 60 év feletti helyiek mintegy nyolcvan százalékát beoltották már.

Béres László (középen) Sipos Ilonával és Varga Józseffel
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Béres László ezt követően köszönetet mondott a megjelenteknek, mert fiatalon Bak­tüttősön telepedtek le, és nem hagyták, hogy beszippantsa őket a város. Ezáltal legalább két generációra biztosították a település jövőjét, amit az is jelez, hogy ma rengeteg kisgyermekes család él a községben.

A szépkorúak ünnepén köszöntötték a falu két legidősebb lakóját, a 90. életévét hamarosan betöltő Sipos Ilonát, illetve a 91 esztendős Varga Józsefet. A meghívottak megvendégelése előtt az énekes Kádár Mónika, majd a European Operett adott műsort.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában