Programok egész napon át

2024.05.25. 18:00

Falunap Lovásziban

Szombaton délelőttől estig tartottak a programok a falunapon, ahol főzőverseny, kirakodó vásár és kulturális programok is várták a látogatókat.

Korosa Titanilla

A főzőverseny eredményhirdetése a résztvevő csapatok képviselőivel, középen Kovács Ferenc polgármester

Fotó: Korosa Titanilla

A rendezvény a hímző, gyöngyfűző és vesszőfonó szakkörök résztvevőinek munkáiból összeállított kiállítás megnyitójával kezdődött, utóbbi két szakkört a Nemzeti Művelődési Intézet égisze alatt tartották. Közben 15 főzőcsapat kezdte meg az ételek elkészítését. A felhozatal igen széles volt, főként a pörkölteket tekintve, hisz a babgulyás és a töltött káposzta mellett vad-, csülök-, nyúl- és birkapörkölt is rotyogott a bográcsokban. Az eredményhirdetés előtt Kovács Ferenc, Lovászi polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket és elmondta, hogy az érdeklődők nagy száma mutatja, hogy megéri megrendezni a falunapot.

Bíró János a Nyuggerek csapatának képviselőjeként veszi át az ajándék Simon Andrástól 
Fotó: Korosa Titanilla

A főzőversenyt a Nyuggerek társasága nyerte az Ifjúság és az Oiltech csapata előtt, de minden résztvevő ajándékkal távozhatott.

Lovászi gyerekek kórusa 
Fotó: Korosa Titanilla

A délután folyamán egymást követték a helyi és vendégfellépők a színpadon, elsőként a lovászi gyerekek kórusa szórakoztatta a közönséget. Emellett számos kísérőprogram is várta a gyerekeket. A falunapi rendezvényre ellátogatott Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában