Megújult a közösségi színtér

2024.05.25. 19:00

Falunapot tartottak Hernyéken

Szombaton falunapra várták a helybelieket, a közelebbi s távolabbi érdeklődőket a kultúrházhoz.

Korosa Titanilla

A megújult többfunkciós közösségi színtér jelképes avatásán balról Molnár Ferencné önkormányzati képviselő, Nagy Tamás, Vigh László, Fitos Szilvia alpolgármester

Fotó: Korosa Titanilla

A kora délután kezdődő rendezvényen a Trilla Kamarakórus dalai, majd a Zalai Kutyasuli bemutatója után hivatalos programra is sort került. Vigh László, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket, gratulált a rendezett településhez, a gondozott portákhoz s felajánlotta segítségét a település további fejlesztéséhez. Mint mondta: fontos, hogy a vidék, így Hernyék is előre lépjen, rendben legyenek az utak, illetve, hogy a helyi tervek megvalósulhassanak. Ezt célt szolgálja a vidékfejlesztési, vagy a Magyar falu program. 

Ezután Nagy Tamás plébános áldotta meg a megújított kultúrházat, mely többfunkciós közösségi színtérként szolgálja az alig 100 fős település közösségét.

Fotó: Korosa Titanilla

Az önerős beruházás során megtörtént a teljes tetőcsere, a külső homlokzat helyreállítása és az épület színezésére. Elkészült a kultúrház udvarán egy új, fedett pajtaszínház is az elmúlt időszakban, mely most a fellépők színtere volt. A külső tatarozáson átesett épület belső tereiben korábban végeztek már felújítást. A kultúrház épülete közösségi tér, található benne kultúrterem, orvosi rendelő, itt működik a polgármesteri hivatal és a könyvtár. Itt tartják rendezvényeinket, nyugdíjas találkozót, és minden hónapban itt van a mise.

A továbbiakban zenés és táncos fellépők szórakoztatták a közönséget, illetve az önkormányzat vendégül is látta egy tál babgulyásra az érkezőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában