Frissen Zalából

2021.09.17. 11:30

Felzárkózott az egervári iskola a nagyvárosi nívóhoz, mintegy 670 millió forintból korszerűsítették

Több mint hét hónap leforgása alatt teremtettek a régiből újat az Egervári László Általános Iskolában, annak a 670 millió forintos beruházásnak köszönhetően, amire a pénz legnagyobb részét a Zalaegerszegi Tankerületi Központ nyerte európai uniós és kormányzati forrásból.

Jóna István

A modern iskolabelsőnek (képünkön) a hatodikos diákok is nagyon örülnek

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az intézmény megszépült udvarán tartott ünnepségen Gyerkó Gábor polgármester köszöntője után Manninger Jenő országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a mai kor legnagyobb kihívása az esélyegyenlőség megteremtése, ami az oktatási intézmények modernizálásával érhető el. Hozzátette: az egervári és a környékről érkező gyerekek most már olyan körülmények között tanulhatnak, mint a diákok a nagyvárosok korszerű iskoláiban.

– Az egervári tanulók számára eljött a holnap – fogalmazott köszöntőjében Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója.

Manninger Jenő, Kajári Attila, Kenesey Tibor János és Gyerkó Gábor az avatáson
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Visszatekintett 2017-re, amikor az iskola felújításának gondolata felmerült az intézmény vezetésében. 2017 októberében elindult a műszaki tervezés, és most már a felújított és kibővített intézménybe jöhettek a diákok.

A modern iskolabelsőnek (képünkön) a hatodikos diákok is nagyon örülnek
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az eredetileg elnyert forrás 423 millió forint volt, de a projekt kivitelezése közben kiderült, hogy ez nem elegendő, így a kormánynak köszönhetően többlettámogatásként még 200 millió forint érkezett. A kivitelezés során nyilvánvalóvá vált, hogy a tetőszerkezet is cserére szorul, ami a tankerületi központ saját keretéből lehívott 46,1 millió forintból újulhatott meg. A beruházás során két új tanterem jött létre, valamint természettudományos és fejlesztő szaktantermeket alakítottak ki. A termekben megújult a bútorzat és az eszközpark, megújult a tornaterem, az iskolaudvar, parkolók s egy új étkező létesült. Közműfejlesztés is történt, és kicserélték a kazánt.

– Az álmok, az elképzelések és a lehetőségek találkoztak Egerváron, és egy megújult iskola erősítheti az intézmény jó hírnevét – mondta Kenesey Tibor János, az Egervári László Általános Iskola intézményvezetője.

Az iskolát Kiss L. Gábor egervári esperesplébános szentelte fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában