Frissen Zalából

2021.09.27. 08:38

Elkészült az „okos zebra” a nagykanizsai Vásárcsarnoknál

A rendszer hamarosan véglegesen feszültség alá kerül.

zaol.hu

Fotó: Szakony Attila

„Értesítjük a lakosságot, hogy a Kalmár utcai kijelölt gyalogos-átkelőhely „Okos zebra” rendszerének kivitelezési munkái befejeződtek. A villamoshálózat és berendezései 2021. szeptember 28-án véglegesen feszültség alá kerülnek” – közölte vasárnap a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Nagykanizsa Megyei Jogú Város Facebook oldal.

Felhívják a figyelmet, hogy az elkészült létesítmények érintése tilos és életveszélyes! A különleges gyalogos-átkelő pályázati támogatásból és önkormányzati forrásból épült meg.

- Az „okos zebra” működésének lényege, hogy az útburkolatban elhelyezett LED prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét a gyalogátkelőhelyen éppen áthaladó gyalogosra. A rendszer – az út mindkét szélén elhelyezett szenzorok jóvoltából – csak akkor lép működésbe, amikor a gyalogos az átkelő padkájára lép – magyarázta el januárban a beruházással kapcsolatban Szabó Szilárd képviselő.

Kiemelt kép: Archív

Előzmény:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-okos-zebra-jelez-az-autosoknak-ha-elindul-a-gyalogos-4841203/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában