Frissen Zalából

2021.09.16. 11:30

Egyszerűbb ügyintézés – Projektzáró sajtótájékoztatót tartottak Zalaegerszegen

Lezárult a Zala Megyei Kormányhivatal által vezetett Ügyfélkapcsolati rendszerek fejlesztése című projekt, sajtótájékoztatót tartottak erről szerdán a Megyeházán.

Jóna István

Balassa Zoltán, dr. Sifter Rózsa és Benedek Tamás a projektzáró tájékoztatón

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A több mint öt éve indult projekt elsődleges célja az volt, hogy a közigazgatáson belüli folyamatok elektronizálásának fejlesztésével a lakosság adminisztratív terhei csökkenjenek. A projekt során megvalósított feladatokat, továbbá az elért és elérendő célokat dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott ismertette. Eredményesnek nevezte az elmúlt tíz évet, amikor a közigazgatás fejlesztésével létrejöttek a megyei kormányhivatalok, a járási hivatalok és az országban kialakult a kormányablakok hálózata. A gyorsabb, egyszerűbb, egységes és jobb minőségű szolgáltatást biztosító ügyfélkapcsolati rendszerek fejlesztése projekt megvalósítására a kormány 2016 januárjában a Zala Megyei Kormányhivatalt jelölte ki.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A Zala Megyei Kormányhivatal, a Miniszterelnökség és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség által alkotott konzorcium az ügyfélkapcsolati rendszerek fejlesztésére 6,262 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

A 2016-ban kezdődött projekt eredményeit ismertető megyeházi sajtótájékoztatón dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy elsősorban a közigazgatás szervezettségének javítását, valamint a kormányhivatalok egységes működéséhez szükséges fejlesztéseket valósította meg a program.

Elhangzott, hogy a konzorciumi együttműködés során a szakembereknek öt projektelemet kellett megvalósítaniuk. Elsőként a közigazgatási tudástárrendszer fejlesztését és kiterjesztését a teljes közigazgatásra, melynek révén a taj-kártya másolatának kiadása, majd az erkölcsi bizonyítvány közvetlen igénylése is lehetővé vált.

Balassa Zoltán, dr. Sifter Rózsa és Englert Tamás a projektzáró tájékoztatón
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Készült egy okostelefonra letölthető mobilapplikáció, amely az ügyfél és szolgáltató számára is egyszerűsíti az ügyintézést. A harmadik elem az országosan egységes ügyintéző-elérési rendszer kialakítása volt. A negyedik projektelem az úgynevezett hibajegykezelő rendszer, a HelpDesk létrehozása volt. Végül pedig a tisztviselői teljesítményértékelési rendszer modulját fejlesztették.

Balassa Zoltán projektvezető kiemelte, hogy példaértékű szakmai munkát végeztek el a megvalósítás során. Englert Tamás szakmai vezető annyit tett hozzá, hogy a kormányablakok rendszere a Zala Megyei Kormányhivatal fejlesztésének köszönhetően működhet korszerűen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában