Frissen Zalából

2021.09.29. 08:00

Betonlapokból állt, most már aszfaltos a zalaegerszegi járdaszakasz

Balesetveszély szűnt meg azzal a Rét utcában, hogy új járdát építettek. A beruházásról kedden délelőtt a helyszínen tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

Domján István és Balaicz Zoltán az új járdán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett rá: az önkormányzat 869 út és járda fenntartásáról gondoskodik. Bár a felújításukra a nagy beruházásokhoz képest csekélyebb összeget kell fordítani, de ezek is fontosak a lakosság számára. Ezért az arányos városfejlesztés jegyében igyekeznek minden területen megfelelni az igényeknek. Ezt mutatja, hogy az elmúlt hetekben több út, közterület felújításáról adtak hírt.

Domján István és Balaicz Zoltán az új járdán
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Ez alkalommal pedig az andráshidai városrészben a Rét utcai járda került sorra. Domján István önkormányzati képviselő elmondta, hogy a Rét utca és Gébárti út közötti 74 méteres járda átépítését már az elmúlt évben elhatározták, ám a járvány miatti megszorítások egy évvel későbbre halasztották a munkálatokat. A korábbi, betonlapokból álló burkolat már széttöredezett, se idősnek, se fiatalnak már nem volt biztonságos, márpedig ezen közelítették meg a buszmegállót az utca lakói. A 3,4 millió forintos beruházásban új pályaszerkezettel, aszfaltos burkolattal épült meg a járda.

Domján István azt is elmondta a tájékoztatón, hogy a választókerületében 72 utca található, és hamarosan befejeződik a felújítás a Liget utcában. A tervek között szerepel az Andráshida utca keleti szakaszának megújítása is. Emellett a Gazdaság utcában járda építése, az Iskola utcában közmű- és burkolatcsere szerepel a tervek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában