Frissen Zalából

2021.09.03. 09:00

Árvai József kapta a Másokért emlékplakettet

Még 2001-ben született a döntés: a zalaegerszegi zsidó hitközség és a Remény Támogatási Közalapítvány díjjal ismeri el a környezetében az emberség jegyében munkálkodó, másokért önzetlenül tevő honfitársait.

Arany Horváth Zsuzsa

Preisz József, Virágh Judit, Árvai József és Kovács Károly a díjátadás után

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A zsidó újév (Rós Hásáná) közeledtével sor került az emlékplakett átnyújtására. Mivel tavaly a járványhelyzet nem tette lehetővé a díjátadást, az oklevélen aláíróként a sajnos időközben elhunyt hitközségi elnök, az emlékplakett egyik alapítója aláírása szerepel. Ez adott alkalmat Preisz József hitközségi örökös alelnöknek, hogy Kovács Károly közalapítványi kuratóriumi elnökkel együtt Siklósi Vilmos nevében adja át az elismerést Árvai Józsefnek, a hitközség korábbi elöljárósági tagjának, alelnökének. Mindezek előtt Virágh Judit, a hitközség jelenlegi elnöke köszöntötte az egybegyűlteket.

Preisz József, Virágh Judit, Árvai József és Kovács Károly a díjátadás után
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A Másokért emlékplakett csütörtöki átadásán Bellus Attila színművész mondott verset, majd Virágh Judit méltatta Árvai József közösségi tevékenységét, felidézve az életút eddigi állomásait. A díjazott különböző vállalkozások építőmunkásaként igyekezett embertársai javát szolgálva élni, családjában apaként, férjként helytállni (felesége is a hitközség aktivistája). Gyermekei Tel-Avivban és Budapesten élve viszik tovább az önzetlenséget, a segítőkészséget, amelyet édesapjuktól tanultak. A hitközség tagjaként mindig ott áll mindazok mellett, akik segítségre szorulnak, de a jótékonysági munkákban is részt vesz. Verselőként is ismert a városban és a megyében, több verseny előkelő helyezettje.

Az ünnepelt saját vers elmondásával köszönte meg az elismerést, Kovács Károly kuratóriumi elnöknek az önzetlen egymásra figyelésre felhívó méltató szavait, s dr. Temesváry Tibor hitközségi elnökhelyettes pohárköszöntőjét. A két szervezet ünnepi rendezvényén jelen volt Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke és dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere, valamint a Béke-Shalom Magyar–Izraeli Baráti Társaság helyi szervezetének vezetősége és tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában