Frissen Zalából

2021.09.28. 08:03

A zalaegerszegi fejlesztőknek hála, virtuálisan vadászhatunk a Vadászati és Természeti Világkiállításon

A budapesti Hungexpon nyílt meg az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás, melynek keretében – zalaegerszegi fejlesztőknek köszönhetően – virtuális vadászatra is lehetőség nyílik.

ZH

A zalai megyeszékhely az utóbbi időben a digitális fejlesztések fellegvára lett. Az épülő járműipari tesztpálya, a hagyományos, az elektromos, valamint az önvezető autók kutatás-fejlesztésének is egyedülálló bázisa számtalan további innovatív beruházást vonzott Zalaegerszegre, melyek jól szolgálják a város smart city programját, sőt, ehhez kapcsolódva már az 5G hálózat is elérhető, hozzá társuló K+F+I tevékenységgel együtt. Emellett kialakítás alatt áll a Dronemotive drónkutatási és fejlesztési kompetencia központ is, tehát minden adott ahhoz, hogy Zalaegerszeg a digitalizáció és az infokommunikáció fontos bázisa legyen.

A fejlesztések érintik a virtuális valóság lehetőségeinek alkalmazását is a VR szemüvegek és azokhoz kapcsolódó programok segítségével. Ennek egyik első állomása volt, mikor elkészítették – a ma már sajnos nem létező – zalaegerszegi várhoz kapcsolódó játékot, amelyben végigjárhatjuk a 380 évvel ezelőtti végvárat, sőt, meg is védhetjük azt a támadó törököktől.

A zalaegerszegi programozók (Red Rover Studios) Háry Ádám vezetésével a Vadászati és Természeti Világkiállításra virtuális vadászati játékokat készítettek el, melyeket az „A” pavilonban lévő Zalaegerszeg VR standjánál, nyitvatartási időben ingyenesen ki lehet próbálni. A VR szemüveget magunkra öltve egy vadászházban találjuk magukat, ahonnan három helyszínre juthatunk el:

- A zalai erdőbe, ahol zalai gímszarvas bikát ejthetünk el golyós vadászpuskával, vagy íjjal.

- A nádasba, ahol vadkacsára vadászhatnunk sörétes puskával, vagy történelmi, elöltöltős fegyverrel.

- Afrikába, ahol pedig kafferbivalyt ejthetünk el.

Ezek mellett van egy korongvadászat, amit időre és pontozásra lehet több résztvevő bevonásával játszani.

A Zalaegerszeg VR stand a Hungexpóban

A világkiállításra érkezők körében népszerű a különleges virtuális kaland, amely egyszerre szolgálhat vadászati oktatási célokat, valamint nyújtat érdekes játékélményt a vadászat iránt érdeklődőknek, s azoknak akik élő állat elejtése nélkül próbálnák ki ezt a sportot.

A világkiállítás zárása után a virtuális vadászat játék visszakerül Zalaegerszegre, ahol a Modern Városok Program keretében 5,6 milliárd forintos ráfordítással épülő és 2022 tavaszán megnyíló Alsóerdei Sport és Élményparkban lesz majd véglegesen elhelyezve abban a virtuális valóság épületben, ahol egy szimulátorral kiegészített játékban virtuális síelésre is nyílik majd lehetőség minden évszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában