Frissen Zalából

2021.09.17. 07:00

A letenyei fúvószenekar új hangszerekkel gazdagodott

Jelentős eszközbeszerzést valósított meg a közelmúltban a városi fúvószenekar és a Dunántúli „St” Flórián Olimpiai Sport és Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület (DOHÖTE). A két csoport ráadásul egyesült is a Mura Térsége Önkéntes Tűzoltó Egyesület és Fúvószenekar égisze alatt.

Pásztor András

A letenyei fúvószenekar, elöl a karnagy, Friman Martin

Fotó: ZH

Friman Martin, a zenekar karnagya arról számolt be, hogy a közelmúltban a Magyar falu program keretében sikeres pályázatot nyújtottak be, a megítélt 1,7 millió forintos támogatásból egy menetnagydobot és egy basszusklarinétot vásárolnak a tűzoltózenekar számára.

A letenyei fúvószenekar, elöl a karnagy, Friman Martin
Fotó: ZH

- Basszusklarinétunk egyáltalán nem volt, a menetnagydob pedig régi, elavult hangszer volt – mondta a karnagy, aki szerint a két új hangszerrel sokat javul és bővül majd a zenekari hangzás.

A tűzoltózenekar a nyáron koncertet adott Letenyén és várhatóan adventkor és újévkor is a helyi közönség elé lép, már csak azért is, mert a letenyei Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár is elnyert egy nagyobb, közel 7,5 millió forintos pályázati összeget, melyből főként helyi és környékbeli művészeti csoportok fellépéseit finanszírozzák.

Új szerkocsit is vásárolhattak
Fotó: ZH

– A közelmúltban a tűzoltó egyesület – melynek szintén elnöke vagyok – is komoly támogatást nyert a Magyar falu program keretében – folytatta Friman Martin. – Augusztus elején egy új tűzoltókocsit vásároltunk a számunkra megítélt 4,9 millió forintos támogatásból. Erre azért volt szükség, mert noha volt járműve az egyesületnek, ám a régi szerkocsi csak tömlőszállításra, illetve műszaki mentésre volt alkalmas. Az új jármű ugyanakkor 2,5 köbméter vizet is tud szállítani, így a korábbinál sokkal hatékonyabban tudunk részt venni a környék tűzvédelmében és lakosságvédelmében – fogalmazott az egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában