Frissen Zalából

2021.09.29. 18:00

A biztonságosabb közlekedés érdekében – Három fontos beruházás valósult meg Csesztregen

Három fontos infrastrukturális beruházás valósult meg a közelmúltban a zalai községben. Állami támogatással épült meg a közlekedésbiztonságot szolgáló buszmegálló és a község központját az ipari övezettel összekötő kerékpárút, míg a Schunk Carbon Technology Kft. saját beruházásában egy 160 férőhelyes parkoló is létesült ezek szomszédságában.

Gyuricza Ferenc

Az ünnepség díszvendégei, balról dr. Klaus Löcker, Werner Gaigg, a Schunk Carbon Technology Kft. igazgatója, dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, Czupi Magdolna alpolgármester, Cseresnyés Péter államtitkár, dr. Mosóczi László, Bedő Róbert és Vigh László

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A három fejlesztés közös avatóünnepségét szerda délután tartották. Bedő Róbert polgármester köszöntőjében nemcsak a beruházások megvalósulásának történetét ismertette – s ennek során elődje, Czupi Magdolna érdemeit is kiemelte –, de azt is elmondta, hogy „komoly előrelépést csak összefogással lehet megvalósítani”. Ezzel utalt arra, hogy a három létesítmény ugyanazt a célt, a biztonságos közlekedést szolgálja. A kerékpárút a forgalmas Lenti-Bajánsenye közti forgalmas út mellett épült ki, a buszmegálló és a parkoló pedig a térségi szinten is jelentős foglalkoztatással bíró cégeket szolgálja ki.

A fejlesztések kapcsán három ünnepi beszéd hangzott el. Elsőként dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára lépett a mikrofonhoz, aki nemcsak a most avatott létesítményekről – a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 133 millió forintos beruházásban megvalósuló, öt várakozóhelyes buszmegállóról, a 49 millió forintból megépült kerékpárútról, valamint a Schunk Carbon Technology Kft. saját forrásból, 160 millió forintból kiépített parkolójáról – szólt, de a korábbi felújításokról, így az említett Lenti-Bajánsenye közti út községet érintő bel- és külterületi szakaszán végzett munkálatokról is szólt. Mint mondotta, néhány év alatt így immár több mint egymilliárd forintot fordítottak a községben és annak közvetlen vonzáskörzetében a közlekedési infrastruktúra javítására, méghozzá oly’ módon, hogy ezek a fejlesztések mind egymásra épültek, egymást tudatosan egészítették ki.

Az ünnepség díszvendégei, balról dr. Klaus Löcker, Werner Gaigg, a Schunk Carbon Technology Kft. igazgatója, dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, Czupi Magdolna alpolgármester, Cseresnyés Péter államtitkár, dr. Mosóczi László, Bedő Róbert és Vigh László
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

- A közlekedési hálózatok megfelelő műszaki állapota fontos a magyar emberek, a hazai vállalkozások és az egész gazdaság számára – mondta az államtitkár. – A kormány a vidék lakosságmegtartó képességének erősítése érdekében is cselekszik az alsóbbrendű úthálózat korszerűsítésével. A megfelelő szolgáltatási színvonalú közutak a helyi életminőség mellett érdemben befolyásolják a települések gazdasági, foglalkoztatási helyzetét, lehetőségeit is.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője nemcsak a csesztregi fejlesztéseket nevezte mintaértékűnek, de arra is rámutatott, hogy nagyon kevés az olyan település, ahol több főnek tudnak munkát adni, mint amennyi a teljes lakosságszám. Csesztreg ezen kivételes helyzetű községek egyike. A képviselő emellett a Magyar Falu Program előnyeit is méltatta.

A harmadik felszólaló, Dr. Klaus Löcker, a Schunk konszern autóipari üzletágának vezetője úgy fogalmazott: hogy az egészség és biztonság kulcsfontosságú a vállalatuk számára, s azt is jól tudják, hogy nekik kell biztosítaniuk dolgozóik számára a biztonságos munkakörnyezetet, amihez a munkába érkezés és távozás körülményei is beletartoznak. Ezért köszönetét fejezte ki a buszmegálló és a kerékpárút megvalósításáért a magyar kormánynak, illetve a csesztregi önkormányzatnak, hiszen ez motiválta őket arra, hogy belekezdjenek a parkoló létesítésébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában