Frissen Zalából

2021.09.18. 09:07

A Beatrice koncertjével indult a lenti Őszi Fesztivál

Pénteken este Nagy Feró és a Beatrice együttes nagy sikerű koncertjével elkezdődött Lentiben az Őszi Fesztivál. A rendezvénytér zsúfolásig megtelt.

Korosa Titanilla

Fotó: A szerző

A koncert előtt sikerült Nagy Ferót is megszólaltatni. Szóba került a nemrégiben átvett Kossuth-díja, ami – mint mondta – meglepetésként érte. A díjat, ahogy a sajtóban, a közösségi oldalakon olvashattuk – sokan sokféleképpen fogadták. Nagy Feró frappáns válasszal zárta le a témát: kell írni ehhez 40-50 dalt.

Fotó: A szerző

Hozzátette, hogy ma jellemzően az emberek mindenhez értenek és mindenhez hozzászólnak, ahhoz is, amiről nincs kellő információjuk, viszont az utca embere gratulált neki a díjhoz. Arról is beszélt, hogy az előző rendszerben sokan azt hitték, hogy az együttes és ő is rendszerellenesek voltak, pedig inkább a rendszer volt ellenük, nem szerették őket, ahogy most egyes fórumozók sem.

Fotó: A szerző

Az is szóba került, hogy nemrég a zenésztársadalom összefogott és egy tribute albummal lepte meg 75. születésnapjára, amin a saját szerzeményei szólnak. Erről elmondta, hogy meglepetésként érte. Fia szervezte össze a zenekarokat, előadókat Bródy Jánostól Ákosig. Az album 32 dalt tartalmaz, az előadók ezzel tisztelegnek Nagy Feró szerzői és előadói munkássága előtt. Ezt – mint mondta – odatenné a fanyalgóknak is, akik a koncertek tanúsága szerint azért nincsenek olyan sokan.

Lentibe őszinte, emberhez közeli műsorral érkeztek. A másfél órás „lakossági népzenében” a legismertebb Beatrice dalok hangzottak el.

Ma délelőtt további programokkal folytatódik a fesztivál. Délelőtt megnyílik a termelői és kézműves-kirakodóvásár és kezdetét veszi a főzőverseny, melyen helyi civilszervezetek, munkahelyi és baráti társaságok készítenek különféle ételeket, a gyerekeket pedig egész nap népi játszótér és vidámpark várja. A rendezvény megnyitóját 14.30-kor tartják, ezt követően hirdetik ki a főzőverseny eredményeit és kulturális műsor kezdődik helyi művészeti csoportok részvételével. Színpadra lép a Nefelejcs Dalkör, a Kerka Álom Ír Sztepp Tánc­csoport, a Trilla Kamarakórus és a Kerka Táncegyüttes is. A helyi csoportokat vendégfellépők követik, először a Nagykanizsai Fúvószenekar kisegyüttese zenél, majd az Orff Ütőegyüttes, utána a Kantaloupe Island együttes érkezik, amely latin slágereket ad elő flamenco stílusban. Az estébe nyúló rendezvényen fellép még Takáts Eszter és Molnár Zoltán, végül a Rox zenekar zárja a zenei előadók sorát. A kétnapos Őszi Fesztivál a hagyományoknak megfelelően 20.30 órakor tűzijátékkal ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában