Frissen Zalából

2021.08.05. 07:00

Tábort szervezett a Magic Ritmo tánccsoport

A Kanizsai Fiatalok Közösségén belül működő Magic Ritmo tánccsoport tábort szervezett. A Honvéd Kaszinóban zajló foglalkozáson 33 fiatal igyekszik elsajátítani a koreográfiákat.

Benedek Bálint

A fiatalok lelkesen próbálnak a táborban Fotó: Gergely Szilárd

A közösség két vezetője, Szollár-Nikolics Zsanna elnök és Fási Barnabás alelnök elmondta: kortárs és hiphop tánc­stílusban is több korosztályba tartoznak a részt vevő gyerekek. Az oktatók munkáját két ifjú klubtárs, Farkas Alexandra és Kovács Barnabás segíti.

– A kortárs táncosok technikai elemeket gyakorolnak, de néhányuknak a helyes testtartást is meg kellett mutatnunk – mesélték. – A hiphop esetében az alapvető mozgásformákat tanulják a gyerekek, a műfaji sajátosságok figyelembevételével. Ők komplexebb képzést kapnak, hiszen az egyik betanulandó koreográfiájuk a csapatmunkára épül. A résztvevőkkel a színpadra való természetes és dinamikus mozgást is begyakoroljuk, illetve a kifejezésmódra is nagy hangsúlyt helyezünk. A több korcsoport nagyon jól megtalálta az összhangot, ügyesen, szépen, és ami a legjobb, fegyelmezetten dolgoznak együtt.

A fiatalok lelkesen próbálnak a táborban Fotó: Gergely Szilárd

A szülőknek augusztus 6-án (ezen a héten pénteken) 16 órakor táborzáró bemutatót is tartanak, melynek keretében a klasszikusabb vonalat képviselő kortárs tánc mozdulatai keverednek a hiphop lazaságával.

– A fiatalok lelkesedését látva szeretnénk, ha ez az év már nem gördítene semmiféle akadályt elénk – mondták. – Ha nem szólnak közbe újabb járványügyi korlátozások, már egy szeptember végi versenyen szeretnénk elindítani néhány koreográfiánkat. BB

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában