Frissen Zalából

2021.08.19. 09:00

Szennyvízhálózat épül Surdon

Kicsivel több mint ezer lakos régi álma válhat valóra azzal, hogy a kormány 2,8 milliárd forintos támogatásával Surdon és Liszóban szennyvízhálózatot építenek ki. Ráadásul mindenkihez ingyen kötik be a vezetéket.

Benedek Bálint

Kanász János és Cseresnyés Péter Surd határában. A szomszédos településen, Liszóban is kialakítják a szennyvízhálózatot Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A jó hírt Cseresnyés Péter államtitkár jelentette be Surdon. Elmondta: a két szomszédos település, Liszó és Surd 2006 és 2010 között kimaradt az átfogó térségi szennyvízprogramból. Most azonban az évtizedes probléma megoldódhat, hiszen hosszú előkészítő munka után, együttműködve a polgármesterekkel, sikerült azt elérni, hogy a szennyvízberuházás – várhatóan 2023 végig – megvalósuljon.

- Ez a szándék is tökéletesen mutatja, hogy a kormányzat igenis odafigyel a kistelepülésekre, azok igényeire – fűzte hozzá a politikus. – Nemcsak utak építésével, hanem az infrastruktúra folyamatos rekonstrukciójával, s ez a jövőben más falvak számára is elérhetővé válhat.

Kanász János és Cseresnyés Péter Surd határában. A szomszédos településen, Liszóban is kialakítják a szennyvízhálózatot Fotó: Szakony Attila

Mindkét település mérföldkőhöz érkezett a szennyvízhálózat kiépítésével, melyről Kanász János, Surd polgármestere azt mondta: az elmúlt időszak egyik legnagyobb volumenű fejlesztése. Hozzátette: nagyon reméli, hogy ennek hírére több vállalkozás is megvetheti lábát a faluban. Korábban már voltak ígéretek cégek részéről, hogy amint infrastrukturális fejlesztések történnek, magabiztosabban terjeszkednek, előrelendítve a helyi gazdaságot.

- A két faluban összesen kicsivel több mint ezer ember régi vágya teljesülhet. Nagyon jól járnak a szennyvízhálózat kiépítésével, hiszen a kormányzat az összes ingatlanba ingyenesen köti be a vezetéket – fogalmazott a polgármester.

- Az önkormányzat is sokat spórol a fejlesztéssel, hiszen a különféle intézmények, orvosi rendelő, óvoda és a hivatal épülete is gazdaságosabban működhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában