Frissen Zalából

2021.08.21. 08:00

Szennyvízhálózat épül Bánokszentgyörgyön

A kormány döntése szerint újabb hét zalai településen kezdődhet meg a szennyvízhálózat kiépítése. Bánokszentgyörgy, Borsfa, Bucsuta, Oltárc, Pusztamagyaród, Szentliszló és Várfölde 6,1 milliárd forintból valósíthatja meg a beruházást.

Benedek Bálint

A hét érintett településből hat vezetője az államtitkárral. Balról Juranics István (Oltárc), Tóth Árpád (Várfölde), Domonkosné Árkus Éva (Szentliszló), Balázs Henriett (Pusztamagyaród), Cseresnyés Péter, Baumgartner László (Bánokszentgyörgy), Jetzin István (Borsfa)

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Csütörtökön a bánokszentgyörgyi polgármesteri hivatalban Cseresnyés Péter államtitkár bejelentette: közel 2800 lakos, vagyis 700 család részére a kormány ingyenesen, várhatóan 2023 végéig kiépíti a szennyvízrendszert.

– Ez a pályázati eredmény is azt bizonyítja, hogy az Orbán-kormánynak fontos a vidék Magyarországa – mondta Cseresnyés Péter. – Az elmúlt tíz évben több területen is látványosan előreléptek a települések. Olyan jelentős mennyiségű forrás érkezett fejlesztésekre, ami élhetőbbé tette a térséget. Ezáltal vonzóbb lett vidéken élni, családok és fiatalok vásároltak házakat, ami ugyancsak nagy előrelépést jelent. Ezt megkoronázandó szennyvízhálózat létesülhet hét olyan faluban, melyek vezetői sokat dolgoztak azért, hogy megvalósulhasson az elképzelésük.

A hét érintett településből hat vezetője az államtitkárral. Balról Juranics István (Oltárc), Tóth Árpád (Várfölde), Domonkosné Árkus Éva (Szentliszló), Balázs Henriett (Pusztamagyaród), Cseresnyés Péter, Baumgartner László (Bánokszentgyörgy), Jetzin István (Borsfa). Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Bánokszentgyörgyön létesül a központi szennyvíztisztító telep, mely néhány helyi és környékbeli embernek munkát is biztosíthat.

Baumgartner László, Bánokszentgyörgy polgármestere a többi település vezetőinek nevében is elmondta: évtizedes álmuk valósul meg a beruházással, mely amellett, hogy az ingatlanok értékét növelheti a falvakban, még vállalkozások letelepedését is segítheti a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában