Frissen Zalából

2021.08.18. 06:50

Otthonról haza! – A határon átívelő kerékpáros túra résztvevői kedden értek Zalaegerszegre

Az Otthonról haza című programsorozat keretében a határokon túlról indult túrázók találkoznak majd augusztus 20-án Budapesten. Az egyik, Lendváról indult kerékpártúra résztvevői tegnap Zalaegerszegre érkeztek.

Arany Gábor

20210817 Zalaegerszeg Otthonról haza! – Határon átívelő kerékpáros túra résztvevőinek fogadása a Vizslaparkban Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Fotó: © Katona Tibor

A napi 70-100 kilométeres távokra bontott túrákból négy Erdélyből indult, míg Felvidékről két útvonalat kínáltak a szervezők. Ezeken kívül Bécsújhely, Eszék, Újvidék, Alsóverecke, valamint Lendva volt startpont. Utóbbi helyről 91 kilométer megtétele után az Őrségen át érkeztek meg Zalaegerszegre a túrázók. Innen Zalaszentgrótot érintve közelítik meg a Balaton északi partját, majd Székesfehérvár után a Vértes alját érintve tekernek be a fővárosba.

A szervezők – az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, valamint civil szervezetek – képviseletében Virágh Előd érdeklődésünkre elmondta, hogy a tucatnyi túrára több százan jelentkeztek. A lendvai csapat 18 tagú. Felidézte, hogy a túrákkal kapcsolatos elképzeléseket barátaival közösen fogalmazták meg. Első alkalommal 2019-ben három útvonalon haladt végig a túra Vajdaságból, Erdélyből és a Kárpátaljáról indulva.

 

- Olyan programot akartunk szervezni, amely szolgálja a nemzeti összetartozás érzését, de nem a múltba révedő, bánkódó módon, hanem aktívan, élményeket nyújtva, a személyes kapcsolatokat erősítve. Ezt jelenti az otthonról haza – magyarázta.

A túrázókat a megyeszékhelyi önkormányzat nevében fogadó Bali Zoltán alpolgármester követendőnek nevezte a határon túli kapcsolatokat erősítő programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában