Frissen Zalából

2021.08.25. 09:00

Önkormányzati kitüntetéseket adtak át Zalaszentgróton

Még a legidősebb szentgrótiak sem emlékeznek olyan ünnepségre, amelyre annyian eljöttek volna, mint az idei Szent István-napra.

Szalay Csaba

A Ligetben tartották az ünnepséget

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szalay Csaba

Jó választásnak bizonyult az új helyszín, a több mint ezerfős tömeg megtöltötte a Ligetet augusztus 20-án. Baracskai József polgármester köszöntője után Szeghy Csaba plébános mondott beszédet. Szent István királyról és munkásságáról úgy fogalmazott: Magyarországot a test, a szellem és a lélek oszthatatlan háromságában alkotta meg, és nem feledkezett meg arról, hogy tökéletes művet csak Isten szolgálatában lehet valóra váltani.

A Ligetben tartották az ünnepséget
Fotó: Szalay Csaba / Zalai Hírlap

Az ünnepségen átadták az önkormányzati kitüntetéseket. Elismerésben részesült a Zalaszentgróti Városi Futball Klub, Sznopek Veronika az ifjúságvédelem és a gasztronómia területén végzett kiemelkedő tevékenységéért és Varga Sándor Zalaszentgrót kézilabdasportjának fejlődéséért végzett munkájáért. Dr. Nyéki András háziorvos ez alkalommal vette át a tavaly számára odaítélt Pro Urbe díjat.

A Virágos Zalaszentgrót pályázat során a legszebb virágos erkélyért Szabó Papp Szilvia, a legszebb előkertért Görög Józsefné, a méhbarát kert kategóriában Takács Éva, a legszebb mediterrán kertért Salamon Betti, a legsokrétűbb kert kategóriában Halász Kálmánné, a legszebb viktoriánus hatású kert kialakításáért Virágh Tímea, a legkreatívabb kertért Pánker János, a legszebb hagyományos kertért Ujj Aurél, a legvirágosabb kertért pedig Vasárosné Kovács Ildikó részesült elismerésben. Zalaszentgrót első méhlegelőjének kialakításáért a Szentgrótért Kft. vehetett át díjat.

Az elismerések átadása után, a délelőtti szentmise keretében megszentelték az új kenyeret, és megkínálták a jelenlévőket. Az ünnepségen a Zalaszentgróti Városi Fúvós­zenekar, a Szentgrót Táncegyüttes és Zsohár Veronika versmondó működött közre.

Este Boban Markovic zenekarának közel kétórás fergeteges előadása következett, majd az Ivan & The Parazol koncertje zárta a napot. Mindeközben a háttérben szép látványt nyújtott a színes fényjátékkal megvilágított Kiskastély épülete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában