átadó

2021.08.14. 13:00

Kultúrházat adtak át Zalaháshágyon

A település ünnepnapjainak nevezte Horváth Gyula polgármester azon alkalmakat, amikor egy-egy fejlesztés vagy felújítás utáni átadásra gyűlik össze a helyi közösség.

Gyuricza Ferenc

Idén már a második ünnepnapjuknak örülhettek a zalaháshágyiak. A felújított háziorvosi rendelő tavaszi átadása után tegnap ugyanis a megújult faluház avatóját tartották. Az energetikai felújítást, a nyílászárók cseréjét, a homlokzati és födémszigetelést, a falak újravakolását, valamint a fűtéskorszerűsítést is magába foglaló program 25,1 millió forintba került. Az ehhez szükséges pénzügyi fedezetet a TOP programhoz benyújtott pályázata révén biztosította az önkormányzat. Egyéb munkálatok is zajlottak az épületben – például akadálymentes mellékhelyiséget alakítottak ki -, aminek költségvetését más forrásból biztosították.

Vigh László országgyűlési képviselő a vidékfejlesztés fontosságáról szólt. Mint mondta: egyik legfőbb cél, hogy a falvak lakói számára ugyanolyan életszínvonalat biztosítson a kormány, mint ami a városokban elérhető. Ezt szolgálja a most átadott épület, de a többi önkormányzati fejlesztés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában