Frissen Zalából

2021.08.17. 12:00

Közösségépítés volt a falunapi program célja Pusztaedericsen

Közösségépítő szándékkal szervezte meg falunapi rendezvényét a közép-zalai kisközség önkormányzata. Szombaton főzőverseny, valamint kulturális bemutatók és szórakoztató programok várták az érdeklődőket.

Gyuricza Ferenc

A falunap egyik fellépője, a TMK Rock Band Fotó: Gyuricza

A rendezvény kapcsán Varga Béla polgármester úgy fogalmazott: mivel a járványhelyzet miatt az esztendő első felében elmaradtak a programjaik, ezért a falunap megszervezésére nagyobb energiát fordíthattak, hiszen azt szerették volna, ha minél többen részt tudnak venni a programokon. Az időpont kiválasztásánál arra törekedtek, hogy az ne ütközzön a környékbeli települések hasonló programjaival.

A falunap egyik fellépője, a TMK Rock Band Fotó: Gyuricza

- Pusztaederics lakossága jelenleg mintegy 170 fő, az itt élők pedig örömünkre nagy számban meg is jelentek a rendezvényen – folytatta a polgármester. – De nagy örömünkre hazajöttek erre az alkalomra az elszármazottak is, valamint ellátogattak hozzánk a környező településeken élő rokonok is. Mindennek köszönhetően pedig valóban nagy érdeklődés mellett zajlottak a programjaink.

Varga Béla hozzátette: a kora délutáni főzőversenyt – amelyen nyolc csapat indult – Koltai Lászlóné nyerte, a kulturális műsorban pedig egy helyi lakos, a zongorista Horváth-Kántor Máté is szerepelt. Emellett bohócműsort, különböző zenés és táncos produkciókat tekinthetett meg a közönség, majd a TMK Rock Band adott koncertet. Az esti szórakoztató programban a Fáraó zenekar és a Players együttes működött közre, illetve sztárvendégként a Matyi és a Hegedűs formáció lépett még fel a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában