Frissen Zalából

2021.08.17. 10:00

Hat új parkolóhelyet hoztak létre Zalaegerszegen, a Berzsenyi úton

Hat új várakozóhelyet alakítottak ki a Berzsenyi út 13. alatti lakótömb környezetében. A 3,4 millió forint önkormányzati forrásból megvalósult beruházás az arányos városfejlesztési program részét képezi, hangzott el a tegnapi sajtóbejáráson.

Jóna István

Szak Tibor út- és közműépítési csoportvezető, Böjte Sándor és Balaicz Zoltán a sajtóbejáráson Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Zalaegerszegen az elmúlt húsz évben megkétszereződött a gépjárművek száma, ami nemcsak a forgalom növekedésével járt, hanem azzal is, hogy egyre kevesebb a szabad parkolóhely. A városban zajló nagyobb beruházásoknak köszönhetően több útszakasz, járda és parkoló létesül vagy megújul, de emellett a lakóközösségek igényeit is figyelembe kell vennie a városvezetésnek – fogalmazott a helyszíni tájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester.

Szak Tibor út- és közműépítési csoportvezető, Böjte Sándor és Balaicz
Zoltán a sajtóbejáráson Fotó: Katona Tibor

Az önkormányzati képviselők javaslatára és közbenjárására a város több pontján – Landorhegyen, a Kertvárosban, az Eötvös-iskolánál – létesítettek új parkolókat a közelmúltban. Böjte Sándor önkormányzati képviselő kezdeményezésére a Berzsenyi út 13. környezetében hat új várakozóhely épült. A képviselő elmondta, hogy a körzetében nagy az igény az új parkolóhelyekre, így az önkormányzat műszaki osztályával együtt keresik a lehetőségeket újabbak létesítésére. A parkolóhelyek szabványos kialakításúak és gyeprácsos burkolattal készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában