Frissen Zalából

2021.08.10. 10:11

Számos új beruházás indult Zalaegerszegen

Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatása a közösségi médiában. A közleményt változtatás nélkül közöljük.

zaol.hu

„2014 óta, az elmúlt 7 évben több mint 4 ezer új munkahely jött létre Zalaegerszegen, a regisztrált álláskeresők száma pedig 3 százalékra csökkent. De nincs megállás, számos új beruházás indult el, vagy kezdődik meg hamarosan. Az alábbi képeken ennek részletei láthatók:

- A táblázatban 12 jelenlegi beruházás, amelyek közel 118 milliárd forint értékben valósulnak meg majdnem 1500 új munkahelyet teremtve.

- A két színes képmontázson pedig válogatás látható 18 különböző gazdaságfejlesztési, vagy azt erősítő projektről.

Zalaegerszegen jelenleg 3 százalék a regisztrált álláskeresők aránya. A következő években ezres nagyságrendben jönnek létre újabb munkahelyek (pl. Rheinmetall gyár, Metrans konténerterminál és logisztikai központ, MouldTech Systems, FLEX, tesztpálya körüli cégek, beszállítók, északi és déli ipari park, stb.). Mindezt segíti az M76-os kétszer kétsávos gyorsforgalmi út építése, a szakképzés és az egyetemi képzés erősítése, valamint a városban zajló számos egyéb beruházás. A jelenleg is üres, töltésre váró álláshelyek listája ezen a linken tekinthető meg, az „Állásajánlatok” szóra kattintva: https://zalaegerszeg.hu/allasajanlatok”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában