Frissen Zalából

2021.08.02. 07:00

Főzőverseny és kulturális kínálat Bázakerettyén

Főzőversennyel vette kezdetét a dél-zalai település hagyományos falunapi programja. Szombaton délután a Déryné Művelődési Ház melletti területen nyolc csapat tagjai mérkőztek meg a közönség kegyeiért.

Gyuricza Ferenc

Az egyik fellépő a Lélekmadár együttes volt Fotó: Gyuricza Ferenc

A bázakerettyei főzőverseny egyik sajátossága ugyanis abból fakad, hogy az elkészült ételeket bárki megkóstolhatja, s szavazhat is az általa legjobbnak tartott remekre. Ezúttal a murarátkai Sedrők csapatáé lett az érdem, a legtöbben az általuk készített vadpörköltre és pirított dödöllére adták le voksukat. De nem csak a közönség tetszését nyerte el az étek, a zsűri ugyancsak őket hozta ki nyertesnek.

Az egyik fellépő a Lélekmadár együttes volt Fotó: Gyuricza Ferenc

Második helyen a textilmunkákban jeleskedő Muramenti foltboszorkák csapata végzett csülökpörkölttel és tarhonyával, míg a harmadik a bázakerettyei tagokból álló MUMÉK által készített szabolcsi töltött káposzta lett. A főzőverseny mellett közösségi és gyermekprogramok, kézművesvásár és borkóstoló, kulturális programok sokasága, valamint kiállítás várta az érdeklődőket.

Csatlós Csilla polgármester a rendezvény kapcsán úgy fogalmazott, igyekeztek ezúttal is olyan kínálattal előállni, amivel egyrészt a helyi hagyományokat viszik tovább, de arra is törekedtek, hogy színvonalas műsorral kedveskedjenek a közönségnek, hiszen Bázakerettye a környező településen élők idegenforgalmi-turisztikai célpontjává is szeretne válni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában