községi ünnep

2021.08.10. 13:00

Elismeréseket adtak át Domonkosfán

A határon túli magyar kisebbség több tagja elismerésben részesült azon a községi ünnepen, amelyet az elmúlt hét végén tartottak a mura­vidéki településen.

Gyuricza Ferenc

Az eseményen állami és önkormányzati kitüntetéseket is átadtak. A mintegy 1300 fős közigazgatási egység, a hat települést, köztük a nemzetiségileg vegyesen lakott Domonkosfát is magába foglaló Salovci községben 17. alkalommal rendezték meg az önkormányzati ünnepet. Iztok Fartek polgármester köszöntőjében nemcsak az elmúlt egy esztendő során lezajlott fejlesztésekről beszélt, de kitért a koronavírus-járvány okozta nehézségekre, megpróbáltatásokra is. Több személynek és szervezetnek éppen a helytállását ismerték el a vírus elleni küzdelemben.

Állami kitüntetést, a Polgári Védelem Érdemrend ezüst fokozatát kapta az idén 110 éves domonkosfai önkéntes tűzoltó-egyesület, s ugyanezen érdemrend bronz fokozatát vehette át Sömenek József. Önkormányzati elismerésben részesült mások mellett Horváth Renáta, valamint Császár Klement, utóbbi egy súlyos betegséggel küzdő, helyi kötődésű személy gyógykezeléséhez nyújtott széles körű társadalmi összefogás megszervezéséért és koordinálásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában