Frissen Zalából

2021.08.02. 12:00

Falunapot tartottak Pusztaszentlászlón, a dinamikusan fejlődő településen

A Zalai Különleges Mentők bemutatója volt az egyik leglátványosabb eseménye a közép-zalai település falunapi rendezvényének. Mellette számos szórakoztató és közösségi program várta még az érdeklődőket.

Gyuricza Ferenc

A Zalai Különleges Mentők vízi bemutatója Fotó: Gyuricza Ferenc

Ugyan a kora délutáni eső miatt némi csúszással kezdődtek a programok, a Zalai Különleges Mentők bemutatója több száz érdeklődőt vonzott. Csónakból mentettek fuldoklókat, mentőöv segítségével vontattak partra „öngyilkosjelöltet”, azaz csupa olyan szituációt imitáltak, ami bármikor előfordulhat a mindennapokban. Felkészültségüket mutatta, hogy a bemutatón túl hasznos gyakorlati tanácsokkal is szolgáltak a helyiek számára.

A Zalai Különleges Mentők vízi bemutatója Fotó: Gyuricza Ferenc

Ezt követően Kaj István polgármester és Cseresnyés Péter államtitkár, a térség parlamenti képviselője mondott beszédet. Előbbi amellett, hogy a falunap kapcsán kellemes beszélgetésekkel teli, programokban bővelkedő délutánt kívánt a résztvevőknek, több folyamatban lévő vagy most induló fejlesztésről is szólt. Ezek egyike a falunap helyszínéül szolgáló tópartot érinti, hiszen 6 millió forintos támogatással megkezdődött a horgásztanya – a helyi idegenforgalom egyik fontos bázisának – felújítása, s hamarosan kezdetét veheti az óvodaépület rekonstrukciója is.

Utóbbihoz 40 millió forintot kapott a település önkormányzata, amelynek célja az épületben egy új minibölcsőde s ezzel a térség kiemelt óvodai-bölcsődei központjának kialakítása. Cseresnyés Péter az elhangzottakhoz kapcsolódva arról beszélt, hogy Pusztaszentlászló dinamikusan fejlődő település, olyan életerős közösséggel, amelynek célja, hogy a jövő nemzedéke is jól érezze magát. Ezt támasztják alá a már lezárult fejlesztések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában