Frissen Zalából

2021.08.07. 07:00

Biciklipálya épül a nagykanizsai óvodában

A Pipitér tagóvoda Nagyrác utcai telephelyén egy pályázat és a szülők összefogása nyomán biztonságos kerékpárutat építenek.

Benedek Bálint

A kivitelező három munkatársa, Horváth Gergő, Varga Máté és Baa Attila dolgozik az óvoda udvarán Fotó: Gergely Szilárd

A kiskanizsai intézmény vezetője, Göndör Réka elmondta: a Nemzeti Együttműködési Alap civil szervezeteknek szóló pályázatán az alapítványuk közel 1,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

- Pályázatírásban egyre rutinosabbak vagyunk – mondta Göndör Réka. – Zöld óvodaként még inkább hangsúlyos a környezettudatosság, amibe beletartozik a környezetkímélő közlekedés népszerűsítése is. A családok egyre többet kerékpároznak együtt, reggelente az oviba is sok kisgyermek érkezik biciklivel. Így kézenfekvő volt, hogy az óvodában is biztosítsuk ennek a lehetőségét. A két éve átadott öntöttgumi- biciklispályánk is töretlen népszerűségnek örvend.

A kivitelező három munkatársa, Horváth Gergő, Varga Máté és Baa Attila dolgozik az óvoda udvarán Fotó: Gergely Szilárd

A tagóvoda vezetője hozzátette: tavaly elnyerték a Biztonságos Óvoda címet is. Az újszerű, korszerű, valamint időtálló udvari játékeszközöket részesítik előnyben. Fontosnak tartják az udvariassági szabályok betartását, előzékenységet, a felelősségteljes és biztonságos közlekedést. Ezeket mind elsajátíthatják majd a gyerekek az új pályán közlekedve. Megismertetik velük az alapvető szabályokat, olyan közlekedési táblák jelentését, melyeket ők is könnyen azonosíthatnak és megérthetnek.

- A biciklipálya építése 1,6 millió forintba került, így a pályázati forrást a Nagyrác Utcai Gyermekekért Alapítványhoz befolyt támogatásokból és szülői hozzájárulással egészítettük ki – emelte ki. – A szülők szívükön viselik az óvoda sorsát, örömmel veszik a gyermekeik komplex személyiségfejlődése érdekében tett lépéseinket, udvaraink szépítését, játékeszközeink bővítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában