Frissen Zalából

2021.08.10. 10:00

Az andráshidai asszonyok jövő szeptemberig sok hasonló programot tartanak

Édes finomságok készítésével ismerkedhettek szombaton az érdeklődők az andráshidai közösségi házban, ahol lekvárfőző és -kóstoló bemutatót tartottak.

Arany Gábor

Minőségvizsgálatot is tartottak

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Molnár Klára, az Ahida Közösségeiért Egyesület és az Andráshidai Gazd’asszony Klub vezetője elmondta: az egyesületük a Városi Civil Alaptól nyert pályázati támogatást 23 program megvalósítására. A sorozat jövő szeptemberig tart, és ennek egyik elemeként tartották meg szombat délután a közösségi házban a lekvárfőző és -kóstoló kurzust. A szakmai ismereteket az Andráshidai Gazd’asszony Klub tagjaitól leshették el az érdeklődők.

Minőségvizsgálatot is tartottak
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A bemutatón a tizenkét gazdasszony összesen negyven kiló sárgabarackot dolgozott fel hagyományos módon: szabad tűzön, kondérban rotyogtatták készre a kilónként 30 deka cukorral édesített gyümölcsöt, majd pedig meleg dunszttal tartósították.

Készítettek még málnaszörpöt és – kísérleti jelleggel – borzselét is. Ez utóbbi különféle húsokhoz ajánlható finomság, amely két liter fehérbor, illetve két narancs és egy citrom gyümölcshúsa, továbbá szegfűszeg, kardamom, kevés reszelt citromhéj és egy zacskó pektin összeforralásával születhet meg.

Az asszonyok a tartalmas délután zárásaként megejtették a minőségvizsgálatot is, ugyanis 18 tojást felhasználva piskótatekercset sütöttek, a tölteléket pedig a frissen készült baracklekvár szolgáltatta. Az eredmény meggyőző volt. A következő program témája a káposztasavanyítás lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában