Frissen Zalából

2021.08.19. 18:00

A helybeliekről szól a kiscsehi falunap

Főzőverseny, gyermekprogramok, kézműves foglalkozások, extrém motoros show-műsor és íjászati lehetőség is helyet kapott a kiscsehi falunapi rendezvényen.

Gyuricza Ferenc

A Kanizsa Íjász Egyesület tagja, Bogdán Géza (balról a 2.) mutatja a helyes tartást Bottka Karolinnak, Süle Nimródnak és Boronyák Adriennek. A háttérben Süle Béla Fotó: Gyuricza Ferenc

A résztvevők emellett olyan produkciókat is láthattak, mint a kaposvári Megarox Társulat zenés előadása vagy a Hűséges Eb Kutyabarát Egyesület bemutatója. Süle Béla polgármester elmondta: a falunap mindig a helyiekről, azok rokonairól, valamint a településről elszármazottakról szól, az ő igényeiknek megfelelően állítják össze a programot. Miután viszonylag sok a kisgyermekes család, a gyermekprogramokra is hangsúlyt fektettek, de a felnőttek szórakoztatásáról sem feledkeztek meg.

A Kanizsa Íjász Egyesület tagja, Bogdán Géza (balról a 2.) mutatja a helyes tartást Bottka Karolinnak, Süle Nimródnak és Boronyák Adriennek. A háttérben Süle Béla Fotó: Gyuricza Ferenc

Az utóbbi célt szolgálta a délelőtt indult főzőverseny, amelynek sikeres megrendezéséhez csapatonként két és fél kilogramm, igény szerint kiválasztott hússal járult hozzá az önkormányzat. Süle Béla hozzátette: a verseny meghirdetésekor azt kérték a résztvevőktől: tudásuk legjavát nyújtsák, s lehetőség szerint minél több személyt lássanak vendégül, hogy a falunap résztvevői közül senki ne maradjon éhen. A főzőversenyen kilenc csapat vett részt. A hentestokányt készítő, helyi tagokból álló Tóték végeztek az első helyen, a szintén kiscsehiekből álló Perlekedők csülökpörköltje lett a második, míg a harmadik helyet a HAMIKO szerezte meg, a lispeszentadorjáni és kiscsehi tagok alkotta csapat marhapörköltet készített dödöllével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában