Frissen Zalából

2021.07.12. 15:00

Szép sikereket értek el a Pacsai Általános Iskola tanulói

A Pacsai Általános Iskola tanulói szép sikert értek el az országos „Környezetismeret- környezetvédelem” csapatversenyen.

ZH

A Füsti fecskék csapata és Csóborné Ács Éva Fotók: pacsai iskola

Az eredményről az iskola pedagógusai (Csóborné Ács Éva felkészítő pedagógus és Pálos Henrietta intézményvezető) tájékoztatták szerkesztőségünket.

„Intézményünk kiemelt célja, hogy támogassuk a tehetséges gyermekeket, keressük a tehetségígéreteket, gondozzuk és fejlesszük tanulóink erősségeit. Ezen irányelvek mentén állítjuk össze tehetséggondozó munkatervünket és versenynaptárunkat.

A Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, AMI és Óvoda a 2020-2021-es tanévre is meghirdette országos csapatversenyét ”Környezetismeret- környezetvédelem„ címmel 2-6. osztályos tanulók számára. A természetet szerető, a természet iránt érdeklődő, kreatív, csapatban dolgozó tanulók jelentkezését várták.

A Pacsai Általános Iskolából 6 kisdiák – tanítóikkal egyetértésben – úgy gondolta, ismét belevágnak. A harmadikos – Sziva Dorina Réka, Dömötör Dániel, Németh Gergely József alkotta – Füsti fecskék és a negyedikes fiúkból – Fehér Csongor, Magyar Mihály, Ódor Márkó – álló Kányadombi indiánok csapat benevezett a versenyre.

A Füsti fecskék csapata és Csóborné Ács Éva Fotók: pacsai iskola

A verseny első része 3 levelezős fordulóból állt. A tananyaghoz kapcsolódó feladatok mellett voltak olyanok is, melyek könyvtári, illetve interneten történő búvárkodást igényeltek. Örömünkre, a levelezős fordulók összesített eredményei alapján mindkét csapatunk ott volt a legjobb 10-ben, így bejutott az országos döntőbe. A döntőre május 28-án került sor – a járványügyi helyzetre való tekintettel – online formában.

A Kányadombi indiánok csapata és Horváthné Tánczos Gabriella

Két fordulóból állt a megmérettetés. A villámkérdések fordulóban a csapatokat egyesével hívták meg a videoszobába, ahol 5 perc állt a rendelkezésükre, hogy a feltett 34 kérdésre válaszoljanak. A gyerekek sikeresen vették az első akadályt. A második fordulóban két feladatsort kellett megoldani Microsoft Forms kérdőív segítségével 30-30 perc alatt. Tudásuknak, együttműködésüknek köszönhetően most is dicséretesen helytálltak. A Füsti fecskék – felkészítő Csóborné Ács Éva – országos 1. helyezést, a Kányadombi indiánok – felkészítő Horváthné Tánczos Gabriella – országos 4. helyezést értek el. Sikerükön felbuzdulva, a soron következő tanévben is vállalják a megmérettetést.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában