Frissen Zalából

2021.07.12. 12:00

Szép környezetben kalandoztak Nagybakónakon

A korábbi évek sikerei után szombaton ismét megtartották a Forrás túrát, melynek keretében a csapatok a környék nevezetességeit érintve 15 kilométert teljesítettek, és közben ügyességi feladatokat hajtottak végre.

Benedek Bálint

A csurgói Ónodi János lányával, Andreával az egyik ellenőrző ponton teljesíti az ügyességi feladatot Fotó: gergely Szilárd

A település labdarúgópályájáról indultak a csapatok, hogy felfedezzék a környező természeti kincseket és a szőlőhegyeket. Az eseményre az előző évekhez hasonlóan az ország számos pontjáról érkeztek, de a környező települések túrázói is mindig találnak újabb látnivalót, fotópontot az útvonalon. A programot az önkormányzat szervezte. Kovács Tamás polgármester elmondta: a Kőszikla-szurdok és környéke a megye egyik legszebb kirándulóhelye, melyet csak kevesen ismernek. Ennek népszerűsítését szolgálja a túra, melynek kilenc állomását különféle ügyességi feladatokkal színesítették.

A csurgói Ónodi János lányával, Andreával az egyik ellenőrző ponton teljesíti az ügyességi feladatot Fotó: gergely Szilárd

A résztvevők a harangláb, majd a gesztenyekunyhó érintésével érték el a kulcsosházat, innen a szurdok felé vették az irányt, a cél az Eszperantóforrásnál volt, ahol étellel és kulturális programmal várták őket.

- Imádunk túrázni a családdal, ezért hamar beleszerettünk a kellemes mikroklímájú településbe, ahol azóta már birtokot is gondozunk – mondta a zalaegerszegi Zakács Örs. – Régebben a feleségemmel bebarangoltuk az egész országot, a Keszthelyi-hegységet, a Bakony déli részét és Sopron környékét. Viszont Nagybakónak igazán kivételes kisugárzással rendelkezik, ezt mindenkinek látnia kellene és éreznie a jó energiákat.

Hasonlóan vélekedett Ónodi Andrea és édesapja, Ónodi János, akik Csurgóról először jöttek a megye ezen szegletébe. Szerintük kifejezetten jó a levegő, szép látvány tárul a túrázók elé, és a szervezők mindent megtesznek, hogy kellemes élményben legyen részük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában