Frissen Zalából

2021.07.02. 17:30

Semmelweis-napi ünnepség Zalaegerszegen: mutatjuk a kitüntetetteket

Semmelweis nap alkalmából szervezett ünnepséget a Zala Megyei Szent Rafael Kórház a zalaegerszegi teátrumban pénteken. A rendezvényen az egészségügyi intézmény több dolgozója, kollektívája kapott kitüntetést és adjunktusi kinevezést. A résztvevőket a megye és a város vezetői köszöntötték.

Mozsár Eszter

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház egyik emlékplakettjét a Központi Intenzív Osztály kollektívája kapta. Felvételünkön Gasztonyi Beáta kórházigazgató (elöl balra) és Horváthné Jokesz Eszter osztályvezető ápoló helyettes

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Elsőként a kórház főigazgatója, dr. med. habil. Gasztonyi Beáta idézte fel az egészségügy másfél éve tartó küzdelmét a járvánnyal. Mint mondta, túl bonyolult problémákat kellett megoldaniuk túl kevés idő alatt világszerte. A semmelweis-i kézfertőtlenítéstől nagy utat jártak be, hogy elkerüljék a vírus továbbterjedését. Volt, amikor 33 oltóhelyiséget működtettek, s máig összesen 70 ezer oltást adtak be a kórházban. A főigazgató így fogalmazott: „Küldetésünk nehéz, feladatunk összetett, s talán éppen ezek miatt rendkívül nemes.”

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház egyik emlékplakettjét a Központi Intenzív Osztály kollektívája kapta. Felvételünkön Gasztonyi Beáta kórházigazgató (elöl balra) és Horváthné Jokesz Eszter osztályvezető ápoló helyettes Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A megyei védelmi bizottság elnöke, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott az egészségügyben dolgozók elhivatottságát, alázatát, tettrekészségét, bátorságát emelte ki, s azt, hogy a siker potenciálja mindig a csapatmunkában, a közösségben van. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos az országgyűlés elismerését tolmácsolta a jelenlévők teljesítménye előtt, mint mondta, több száz ezer ember életét mentették meg. Nemzetstratégiai kérdés a gyógyítás, valamint az, hogy miként lehet az embereket visszaengedni a munka világába. Balaicz Zoltán polgármester végül hozzátette, az alapellátási intézmények felújításával és a kórházkörnyéki parkolóbővítésekkel kívánják az ott folyó munkát segíteni. Emellett az augusztus 14-ei AquaCityben tartandó, valamint az őszi Vadpörkölt fesztivál jótékonysági főzésének bevételét ajánlják fel a kórház részére.

Ezt követően kulturális műsor kíséretében átadták a kitüntetéseket. Idén a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Emlékplakettjét dr. Szenes Mária (II-es Belgyógyászat), valamint a Központi Intenzív Osztály kollektívája vehette át. Hivatástudattal végzett példaértékű munkájáért Zala Megyei Szent Rafael Kórházért Oklevelet nyolcan kaptak, köztük három kollektíva. Kiemelkedő munkájukért Főigazgatói Dicsérő Oklevélben tízen részesültek. Minőségért Díjat Péterné dr. Buzogány Mária és Zsidó Csilla, Nívó Díjat dr. Somogyi Rita, dr. Bálint István és Hoffer Ágnes vehetett át. Az ünnepség végén az egészségügyi intézmény tíz orvosát adjunktussá nevezték ki.

Kórházi kitüntetések

A kitüntettek névsora:

Zala Megyei Szent Rafael Kórházért Emlékplakett:

Dr. Szenes Mária (II-es Belgyógyászat) és a Központi Intenzív kollektívája

Zala Megyei Szent Rafael Kórházért Oklevél:

Dr. Szekeres Irén (Patológia), Dr. Zorn Antal (Sebészet), Kissné Geiger Erzsébet (Sebészet), Kósiné Márfi Marianna (Humán Erőforrás Gazdálkodás), Szittárné Pajlovics Mária (Koordinációs és Pályázati Osztály), Szívsebészeti Osztály intenzív szakápolói kollektívája, Radiológiai Osztály szakdolgozói kollektívája, Sürgősségi Betegellátó Osztály kollektívája

Főigazgatói Dicsérő Oklevél:

Dr. Batka Gábor (Központi Gyógyszertár), Blaskovics Krisztina (Élelmezés), Farkasné Cseh-Németh Erzsébet (Beszerzés és Készletgazdálkodás), Hodor-Ferencz Erika (Krónikus Belgyógyászat), Pappné Kerkai Bernadett (Gyermekosztály), Partics Andrea (Koordinációs és Pályázati Osztály), Petőné Kámán Andrea (Pulmonológia), Somlói Mihály (Központi Gyógyszertár), Tornyosné Kovács Edit (Pszichiátria), Vizsi Csilla (Fizioterápia)

Minőségért Díj:

Péterné Dr. Buzogány Mária (Gyermekosztály), Zsidó Csilla (SBO)

Nívó Díj – orvosi kategória:

Dr. Somogyi Rita (Radiológia)

Dr. Bálint István Bence (Sebészet)

Nívó Díj – szakdolgozói kategória:

Hoffer Ágnes (Központi Műtő)

Főorvosi kinevezés:

Völler Gyuláné Dr. Kupó Erzsébet (Pulmonológia), Dr. Harmath Vera (Gyermekosztály), Dr. Papp Ákos (Radiológia)

Adjunktusi kinevezések:

Dr. Berta Csilla (Pulmonológia), Buttiné Dr. Farkas Edit (Pulmonológia), Dr. Bujtor János (Sebészet), Dr. Helesfai András (Radiológia), Dr. Fehér Andrea (I-es Belgyógyászat és Infektológia), Dr. Koncz Kovács Noémi (Gyermekosztály), Dr. Knausz Melinda (Aneszteziológia és Intenzív Terápia)

Az Ispita Alapítvány díja az „Év Covid Kollektívája – különdíjas” címet elnyert rezidenseknek

A MESZK Zala Megyei Területi Szervezetének Elismerő Oklevele:

Dezse Krisztina, diplomás ápoló (I-es Belgyógyászat és Infektológia)

Galéria:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában