Frissen Zalából

2021.07.22. 15:47

Összefog Zalaegerszeg és Nagykanizsa polgármestere a gyorsforgalmi út megépítéséért

Kormányhatározat alapján teljesen új nyomvonalon 2x2 sávos gyorsforgalmi út épül Nagykanizsa és Zalaegerszeg között az évtized végéig, már a tervezés közbeszerzésének előkészítése folyik.

Horváth-Balogh Attila

Balaicz Zoltán, Balogh László és Cseresnyés Péter a sajtótájékoztatón

Fotó: Szakony

Ezt Cseresnyés Péter miniszterelnöki biztos, államtitkár, országgyűlési képviselő jelentette be csütörtökön azon a sajtótájékoztatón, amit Nagykanizsa és Zalaegerszeg térségi együttműködéséről tartott Balogh László előbbi és Balaicz Zoltán utóbbi város polgármesterével. Mint azt a két polgármester a sajtótájékoztatón megerősítette: rendszeresek köztük a munkamegbeszélések, egyeztetések, gyakran kérik egymás véleményét, tanácsát egy-egy ügy, vagy együttműködési lehetőség kapcsán, melyek közül most talán a legfontosabb a gyorsforgalmi út megépítése.

- Vannak, akik politikai érdekből megpróbálják betegesen szembefordítani egymással a két város eredményeit, de nekünk Balaicz Zoltán polgármester úrral meggyőződésünk, hogy csak együtt, összefogva tudunk sikeresek lenni – jelentette ki Balogh László. – Szerencsére, van mire építenünk, mert a kormány Zala-párti, segíti a zalai embereket, erre alapozva további terveken is dolgozunk.

Balaicz Zoltán, Balogh László és Cseresnyés Péter a sajtótájékoztatón
Fotó: Szakony

Balaicz Zoltán arról beszélt: a megyeszékhely számára is fontos a Cseresnyés Péter által kezdeményezett és elért útfejlesztés, ezért minden erejükkel támogatják azt.

- Úgy gondoljuk, hogy a beruházás révén közös agglomeráció, új gazdasági térség alakulhat ki Nagykanizsa és Zalaegerszeg között – mondta. – Meg szeretném jegyezni, hogy ezt a gyorsforgalmi utat Gyurcsány Ferenc is megígérte, de soha nem valósította meg. Most azonban itt a lehetőség, hogy ne csak ígérgetések legyenek, hanem meg is valósuljon a fejlesztés. Lehet azon lamentálni, hogyan hívjuk ezt a szakaszt majd, M9-es, vagy 74-es, teljesen mindegy, a lényeg, hogy elkészüljön.

Cseresnyés Péter arra emlékeztetett: az Orbán-kormány fejezte be és tette biztonságossá a Gyurcsány-kormány által félbehagyott M70-es gyorsforgalmi utat, amely Szlovénián át Ausztria és Bajorország felé biztosít eljutási lehetőséget Nagykanizsáról. S a mostani kormánynak, illetve személyesen az ő lobbijának köszönhető a Csónakázó-tónál szintén a baloldali kormány által ugyancsak félbehagyott 61-es elkerülő befejezése is.

- Sőt, Gyurcsányék annak idején megígérték az M9-es megépítését is, de csodák csodája, valahogy az sem készült el – szögezte le végül a politikus.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/gyorsforgalmi-ut-lesz-a-74-esbol-4809835/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában