Frissen Zalából

2021.07.07. 07:00

Megnyílt a keszthelyi bűnmegelőzési iroda

Megnyílt a városi bűnmegelőzési iroda, amely az Energia téren kapott helyet. Hatvan diákkal indul a hét héten át tartó szolgálat, de a közreműködő fiatalok száma folyamatosan bővül.

Péter B. Árpád

Indulhat a szolgálat. A diákok gyűrűjében (b–j) Nagy Bálint, dr. Vereckei Csaba megyei főkapitány, dr. Andor László és dr. Lakics Andrea kiemelt bűnmegelőzési főelőadó Fotó: Péter B. Árpád

Dr. Andor László, Keszthely rendőrkapitánya a megnyitón kiemelte, az iroda nagy múltra tekint vissza, hiszen 20 éve szolgálja a régió biztonságát.

- A diákok részt vesznek bűnmegelőzési járőrszolgálatban, hasznos megelőző, felvilágosító tanácsokat adnak a polgároknak és segítenek a bajba jutottaknak – sorolta a kapitány, kiemelve: jelenlétük a bűnelkövetők számára viszszatartó erőként hat.

Indulhat a szolgálat. A diákok gyűrűjében (b–j) Nagy Bálint, dr. Vereckei Csaba megyei főkapitány, dr. Andor László és dr. Lakics Andrea kiemelt bűnmegelőzési főelőadó Fotó: Péter B. Árpád

- Kortársaik számára pedig pozitív példát mutatnak azzal, hogy a nyári szünetük egy részét erre a szolgálatra fordítják. Az iroda működését a megyei rendőr-főkapitányság és a városi kapitányság mellett Keszthely önkormányzata, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, a Fehér Gyűrű Áldozatsegítő Alapítvány, valamint a balatoni vízi rendészet segíti.

Nagy Bálint, a város polgármestere hangsúlyozta, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, a bűnmegelőzési iroda jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy az ideérkezők biztonságérzete még nagyobb legyen. Leszögezte: jó és eredményes az együttműködés az önkormányzat és a rendőrség között, és ezt tovább erősíthetik a következő hetek.

A közreműködő diákok között vannak, akik közösségi szolgálatuk részeként tevékenykednek, és vannak a feladat iránt elkötelezett önkéntes fiatalok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában